Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä: Karu dokumentti lapsivaimoista Yhdysvalloissa - Keri naitettiin kaljakoria vastaan

21.01.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

18:ssa Yhdysvaltojen osavaltiossa ei ole alaikärajaa avioliitolle.

Brittiläinen tutkiva toimittaja Ellie Flynn tutustuu Yhdysvaltain lapsivaimot -dokumentissaan hätkähdyttävään ilmiöön, eli alaikäisiin vaimoihin Yhdysvalloissa. Flynn kertoo dokumentissa, että yhteensä 18 osavaltiossa ei ole alaikärajaa avioliitolle. Usein näissä tapauksissa alaikäinen tyttö menee naimisiin itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa.

Ellie Flynn tapaa Etelä-Carolinassa Kerin, joka meni 15-vuotiaana naimisiin tuolloin 24-vuotiaan Paulin kanssa. Etelä-Carolinassa alle 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat saavat mennä naimisiin vanhemman luvalla, jos tyttö on raskaana. Suojaikäraja osavaltiossa on kuitenkin 16 vuotta. Jotkut käyttävätkin hyväksi lain porsaanreikää, eli alaikäisen raiskannut mies menee naimisiin raiskaamansa tytön kanssa, jotta hän ei joutuisi vankilaan raiskauksesta. Näin oli myös Kerin ja Paulin tapauksessa.

Paulin piti saada Kerin isän suostumus avioliittoon.

- Isäni olisi voinut nostaa syytteen halutessaan, mutta Paul suostutteli isän allekirjoittamaan avioliittoluvan, Keri sanoo.

Keri kertoo dokumentissa, että hänen isänsä ehto suostumukselle oli se, että Paul ostaisi tälle kaljakorin. Keri kertoo, että hänen isänsä oli alkoholisti.

- Isäsi myi tyttärensä vapauden kaljapakkauksesta, Ellie Flynn ihmettelee.

Ellie Flynn (kuva: Yle TV2)

Dokumentissa kuullaan myös Paulin kanta avioliittoon, joka on päättynyt noin neljä vuotta ennen dokumentin kuvaamista. Paul kertoo, että pari oli rakastunut.

- Rakkaus ei katso muotoa, kokoa eikä ikää, Paul sanoo.

Ellie Flynn: Yhdysvaltain lapsivaimot -dokumentin voit katsoa myös Yle Areenasta.

Ellie Flynn: Yhdysvaltain lapsivaimot
Yle TV2
21.00

Lue myös: "Olimme tunteneet 23 päivää" - Naiset kertovat, miksi kiirehtivät kihloihin ja avioliittoon

Kilpailut

Uusimmat