Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Kehuttu trilleri sarjamurhaajasta - perustuu hyytäviin tositapahtumiin

10.02.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

Zodiac-elokuva kertoo sarjamurhaajasta, jonka henkilöllisyyttä ei vieläkään tiedetä.

Zodiac on huippuohjaaja David Fincherin (muun muassa Seven, Fight Club ja The Social Network) ohjaama tiivistunnelmainen trilleri vuodelta 2007. Elokuva perustuu tositarinaan Zodiac Killer -nimellä tunnetusta sarjamurhaajasta, jonka henkilöllisyyttä ei vieläkään tiedetä. Tappaja kylvi kauhua Kaliforniassa 1960-luvun lopussa, ja hän tappoi ainakin viisi ihmistä.

Zodiac-elokuvassa poliisin yritykset selvittää sarjamurhaajan henkilöllisyys epäonnistuvat, ja erään lehden pilapiirtäjä alkaa perehtyä juttuun tarkemmin. Pian hän onkin jo pakkomielteen vallassa, ja hänen on saatava tietää murhaajan henkilöllisyys.

Elokuvassa nähdään nimekäs näyttelijäjoukko. Pääosissa ovat muun muassa Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr. ja Chloe Sevigny.

Zodiac sai hyvän vastaanoton kriitikoilta, jotka ylistivät muun muassa elokuvan piinaavaa tunnelmaa ja hyviä näyttelijäsuorituksia. Vuonna 2016 elokuva sai suuren tunnustuksen, kun se valittiin 12. parhaimmaksi 2000-luvun elokuvaksi BBC:n suuressa kriitikkoäänestyksessä. Äänestyksessä oli mukana yhteensä 177 elokuvakriitikkoa ympäri maailmaa.

Zodiac
Sub
21.00

Lue myös: Brokeback Mountain -tähti löysi rinnalleen nuoren mallirakkaan - pari nähtiin läheisissä tunnelmissa

Lähteet: Rotten Tomatoes, BBC

Kilpailut

Uusimmat