Kuva: Venetsia

Tänään tv:ssä: Bruce Willisin läpimurtorytinä on toimintaelokuvien klassikko

03.04.2020 07:15 - Roy Kokkonen

Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli nosti pääosanäyttelijän maailmanmaineeseen, loi uuden toimintaelokuvien tyylin ja on todistetusti maailman paras jouluelokuva.

Vuonna 1988 ensi-iltansa saaneessa Die Hard - Vain kuolleen ruumiini yli -elokuvassa Bruce Willis on newyorkilaispoliisi John McClane, joka matkaa Los Angelesiin viettämään joulua vaimonsa kanssa. Tapahtumat saavat ikävän käänteen, kun terroristit valtaavat toimistorakennuksen, jossa hänen vaimonsa työskentelee. Ainoa, joka tilanteen voi pelastaa, on McClane.

Elokuvan asetelma on tuttu, sankari vastassaan ylivoimainen rosvojoukko. Die Hardin alkuasetelmaa on käytetty elokuvan jatko-osien lisäksi lukuisissa muissa toimintaelokuvissa. Muun muassa klassikkorytinät Speed - kuoleman kyydissä, Cliffhanger - kuilun partaalla, Daylight - paniikki tunnelissa, Air Force One, Kaappaus merellä ja Kaappaus tunnelissa, perustuvat kaikki samaan kaavaan.

Ennen Die Hardia Willis näytteli tv-sarjassa Konnankoukkuja kahdelle. Kuitenkin vasta John McClanen rooli nosti hänet maailmanmaineeseen ja kymmenien menestyselokuvien rooleihin.

Empire ja Forbes ovat valinneet Die Hardin kaikkien aikojen parhaaksi jouluelokuvaksi vuonna 2017. IMBD:ssä se on sijalla 125. Lisäksi The New York Times on valinnut elokuvan 1000 parhaan elokuvan joukkoon.

Die Hard poiki peräti viisi jatko-osaa, jotka ovat tuottaneet yhteensä lähes 1,2 miljardia euroa.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli
MTV3
22:35

Lue myös: Näyttelijälegenda Bruce Willis yhteiskuvassa kauniiden tyttäriensä kanssa - "Isi ja tytöt"

Lähde: IMBD

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat