Kuva: AOP

Elton John teki miljoonalahjoituksen koronatilanteessa - kohteena hiv-positiiviset

06.04.2020 12:15 - Iiro Myllymäki

Elton Johnin säätiö lahjoittaa suursumman hivin ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Artisti ja hyväntekijä Elton John, 73, on kertonut tekevänsä suurlahjoituksen hiv-positiivisten ihmisten hoidolle koronakriisin aikana. Mies ilmoitti julkaisemallaan videolla, että hän lahjoittaa säätiönsä kautta miljoona dollaria, eli noin 924 000 euroa, jotta hiv-positiivisten hoito ja hivin ennaltaehkäisy saa enemmän varoja koronapandemian aikana. Elton Johnin säätiö on jo 30 vuoden ajan keskittänyt tukensa erityisen haavoittuvaisessa asemassa olevien, marginalisoitujen ryhmien tukemiseksi, jotta Aids-kriisi saadaan lopetettua.

- Meidän täytyy toimia, sillä muuten tulokset voivat olla katastrofaalisia, Elton John sanoo.

Eltonin julkaiseman videon voit katsoa alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Hiv on immuunipuutosviruksen aiheuttama krooninen infektio. Hivpoint kertoo, että hiv-tartunnan saaneet eivät automaattisesti ole koronaviruksen kannalta riskiryhmää. Jos hivin lääkehoito on tartunnan saaneella kunnossa, hän ei kuulu riskiryhmään, mutta muussa tapauksessa hiv-positiivinen altistuu todennäköisesti vakavalle taudille saadessaan koronavirustartunnan. Aids on hoitamattoman hiv-infektion vaihe, jossa ihmisen puolustusjärjestelmä on heikentynyt selvästi.

Elton John on tehnyt enemmänkin hyväntekeväisyyttä koronapandemian aikana. Mies isännöi toissa sunnuntaina järjestettyä hyväntekeväisyyskonserttia iHeart Living Room Concert for America, jolla kerättiin rahaa yhdysvaltalaisille järjestöille. Konsertissa esiintyivät muun muassa Billie Eilish, Dave Grohl ja Mariah Carey.

Lue myös: Vaginan tuoksuiset kynttilät kelpasivat Elton Johnille - "Hän tilasi niitä yli 100 kappaletta"

Lue myös: Elton John lahjoitti jättisumman Australian hyväksi - kertoi asiasta kesken Sydneyn-konsertin

Lähteet: TMZ, Hivpoint, HivpointBBC, THL

Kilpailut

Uusimmat