Kuva: AOP

Tiger King on yksi suosituimmista Netflix-sarjoista koskaan - hurjat katsojaluvut julki

10.04.2020 09:45 - Roy Kokkonen

Sarja ohitti katselutilastoissa Stranger Thingsin kakkoskauden.

Tiger King: Villi ja vaarallinen tiikeribisnes on noussut yhdeksi Netflixin suurimmista alkuperäissarjoista. Yli 34,3 miljoonaa yhdysvaltalaiskatsojaa katsoi sarjaa ensimmäisen kymmenen päivän aikana, kertoo Variety. Sarja julkaistiin palvelussa 20. maaliskuuta.

Kansainvälinen katsojaluku ei ole tiedossa. Sarja on saanut laajaa kansainvälistä huomiota, joten todellinen katsojamäärä on luultavasti huomattavasti paljon suurempi.

Sarja on ohittanut huippusuositun Stranger Things -sarjan kakkoskauden aloitusluvut. Tiger King ylsi lähes samalle tasolle kuin Stranger Thingsin kolmas kausi, joka sai ensimmäisen kymmenen päivän aikana 36,3 miljoonaa katsojaa.

Netflix on tunnettu siitä, ettei se julkaise katselutilastoja suurimmasta osasta palvelussa nähtävistä elokuvista ja sarjoista. Varietyn julkaisemat tiedot perustuvat suoratoistopalvelujen käyttöä seuraavan Nielsen-yhtiön statistiikkaan.

Huippusuosittu dokumenttisarja eksentrisestä eläintarhanomistajasta, "Tiikerikuningas" Joe Exoticista, on saanut laajaa huomiota. Muun muassa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on vitsaillut, että voisi harkita Joe Exoticin armahtamista. Sarjassa nähtävä Exotic tuomittiin 22 vuodeksi vankeuteen palkkamurhan tilaamisesta ja eläinsuojelurikoksista.

Viiden vuoden ajan kuvattu dokumenttisarja käsittelee Yhdysvalloissa rehottavaa yksityisten eläintarhojen harjoittamaa tiikerijalostusta ja -kauppaa. Päähenkilö Joe Exoticin lisäksi sarjaan on haastateltu muita tiikeribisnekseen sekaantuneita ihmisiä. Sarjassa yksi päähenkilöistä on yksityistä villieläintenpitoa vastustava aktivisti Carole Baskin, joka oli kuitenkin tyytymätön sarjan esittämään kuvaan itsestään.

Katso sarjan traileri alta tai täältä:

Lue myös: Netflixin dokkarisarja "Tiikerikuninkaasta" sai somen pois raiteiltaan: 'Katsoin tämän päivässä'

Lue myös: Mikä muodonmuutos! Tiger King -tähden harvahampaisen hymyn korjaus sai somen riemuitsemaan

Lähteet: Variety, Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat