Kuva: Mona Salminen

Deittailumaailman raadollisuus riipaisee Jannika B:tä: 'Oletetaan, että aina löytyy jotain parempaa'

30.04.2020 09:15 - Milena Raappana

Jannika B:n mielestä on kummallista, että pelkän ulkonäön tai kuvan peruteella päätetään, onko ihminen tutustumisen arvoinen.

Luonnon herätessä jälleen eloon ihmisilläkin on kevättä rinnassa deittirintamalla. Tämän huomion on tehnyt ainakin muusikko Jannika B, 35, joka julkaisi tänään Katso mua -kappaleen ystäviensä Tinder-seikkailuiden inspiroimana.

Villien sinkkutarinoiden sijaan Kaksi jotka pelkää ja En luovu susta koskaan -hittien tekijä nosti esiin tapailun pinnallisuuden.

- Itse en ole missään kohtaan ehtinyt tähän Tinder-peliin mukaan, koska olen ollut sen verran pitkään parisuhteessa. Seurasin siinä vieressä sitä touhua, joka tuntui aika raadolliselta, kun puolin ja toisin pelkän ulkonäön ja kuvan perusteella ihmiset arvottivat, onko tämä tyyppi tutustumisen arvoinen, Jannika, joka on ollut muusikko Toni Wirtasen, 45, kanssa yhdessä vuodesta 2011 lähtien, kuvailee Voice.fi:n haastattelussa

Artistia riipaisi tajuta sekä deittailumaailman ulkonäkökeskeisyys että tietynlainen sitoutumiskammoisuus.

- Jotenkin elämässä muutenkin aina oletetaan, että löytyy jotain enemmän ja parempaa. Semmoinenhan ei missään nimessä ole kauhean realistista eikä totuudenmukaista, ja lopulta päättyy siihen, että kaikki ovat yksin.

Popparin tuore tanssittava 80- ja 90-luvun vivahteilla maustettu kappale osuu ajankohtaiseen teemaan, sillä monen suomalaisen deittailuelämä on kääntynyt päälaelleen. Tavanomaiseen treffailuun on tullut mukaan turvaväli, ja kommunikointiin on pitänyt keksiä luovempia digitaalisia ratkaisuja. Poikkeustila on myös pakottanut ihmisiä luomaan syvällisempää sidettä toisiinsa.

(kuva: Mona Salminen)

Tällaista yhteyttä haettiin myös kevään Love Is Blind -hittisarjassa, joka on löytynyt Jannikan katselulistalta. Sarjassa sinkut tutustuvat ja luovat suhdetta näkemättä toisiaan ennen kuin he ovat valmiita vastaamaan myöntävästi kosintaan. Suhteen todellinen vahvuus testataan parin viikon jälkeen, kun pariskunnat astelevat alttarille ja päättävät, jatkavatko he matkaansa yhdessä vai erikseen.

- Olen jälkeenpäin seurannut Instagramissa näitä, joista tuli pariskunta. Onhan se huikeaa. Niilläkin alkaa olla jo pari vuotta matkaa takana. Se oli tosi ihanaa! Uskon, että ihminen uskaltaa olla huomattavasti enemmän oman itsensä, kun ei tarvitse miettiä, että mitä tuo ajattelee minun ulkonäöstäni tai mitenkään ala mikroanalysoimaan sen toisenkaan ilmeitä tai asioita.

- Siinä oikeasti puhutaan ja tutustaan. Se on hyvä esimerkki salamarakkaudesta. Sehän on ihan älytöntä, että kahdessa päivässä he ovat silleen ”soulmate, I love you”, Jannika hehkuttaa.

(kuva: Mona Salminen)

Mikä sitten olisi hyvä ohjenuora deittailuun? Artisti, joka on julkisuuden myötä saanut oman osuutensa ulkokuoren perusteella tehdyistä johtopäätöksistä, kuvailee sen piilevän uunituoreessa biisissä.

- Lähtökohtaisesti koen, että kaikki ihmiset ovat tutustumisen arvoisia. Sen todellisen sielunkumppanuuden, on se parisuhde tai ystävyys, löytää vain, kun katsoo kuoren alle ja uskaltaa tutustua. Niin kuin joku on hienosti biisin kirjoittanutkin, meissä kaikissa on monta ikkunaa ja jos niistä uskaltaa kurkistaa, voi nähdä syvemmät tasot, mitä meissä ihmisissä on. Ne eri tasot tekevät meistä arvokkaita ja kiinnostavia. Se on tavallaan se aarre.

Lue myös: Toni Wirtanen julkaisi ihastuttavan päivityksen rakkaastaan: "Uskomaton viehkeys ja taidokkuus"

Lue myös: Jannika B paljastaa avio-onnensa yhden salaisuuden - katso hellyttävä päivitys

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat