Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Hollywood-filmatisointi hirviöstä, josta on tehty yli 35 elokuvaa

11.06.2020 07:15 - Roy Kokkonen

Godzilla nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 1954. Tänään tv:ssä nähdään filmatisointi hirviöstä 60 vuotta sen ensiesiintymisen jälkeen.

Ensikosketus Godzillaan saatiin vuonna 1954, kun japanilainen elokuvastudio Tōhō toi mutatoituneen dinosauruksen valkokankaille. Sittemmin hirviöstä on tehty 32 japanilaista elokuvaa ja neljä Hollywood-filmatisointia. Lisäksi hirviö on ollut lukuisten sarjakuvien, tv-sarjojen, kirjojen ja videopelien aiheena.

Vuoden 2014 elokuvan on ohjannut Gareth Edwards. Pääosissa nähdään Aaron Taylor-Johnson, Ken Watanabe ja Elizabeth Olsen. 

Elokuvan tuotantoprosessi venyi kymmenen vuoden mittaiseksi. Godzillasta oli alun perin tarkoitus tehdä vain lyhytelokuva, mutta tuotanto laajeni kokopitkään formaattiin. Julkaisun jälkeen elokuvan universumia päätettiin laajentaa jatko-osilla. Godzilla II: King of the Monsters julkaistiin vuonna 2019 ja seuraava osa, Godzilla vs. Kong, on tarkoitus ilmestyä tänä vuonna. 

Elokuva sai kriitikoilta pääosin positiivisen vastaanoton. IMDB:ssä se on saanut 6,4 tähteä. Godzilla oli myös kaupallinen menestys, se on tuottanut yli puoli miljardia dollaria.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Godzilla
Nelonen
21:00

Lue myös: Jättibudjetilla tuotettu tieteiselokuva julkaistaan heinäkuussa - mukana huippunäyttelijöitä

Lue myös: Tunnistatko 10 suomalaista elokuvaa vain yhden kuvan perusteella? Testaa nyt!

Lähde: IMDB

Kilpailut

Uusimmat