Kuva: AOP

Madison Beer paljasti suosikkikirjansa ja sai somessa tyrmäyksen - pyytää nyt anteeksi

17.06.2020 16:15 - Iiro Myllymäki

Laulaja mainitsi suosikkikirjakseen paljon kohua aiheuttaneen Lolita-klassikon.

Laulaja Madison Beer, 21, on joutunut kritiikin kohteeksi paljastettuaan lempikirjansa. Nainen kertoi Instagram-livelähetyksessään, että vuonna 1955 julkaistu klassikkoromaani Lolita on yksi hänen lempikirjoistaan. Lolita on venäläis-yhdysvaltalaisen Vladimir Nabokovin kirjoittama, ja teos kertoo keski-ikäisen kirjallisuusprofessorin seksuaalisesta pakkomielteestä 12-vuotiaaseen tyttöön, jota mies kutsuu Lolitaksi.

Kirja on aiheensa vuoksi ollut julkaisustaan saakka kiistanalainen. Madison Beer myönsi, että hän on omassa suhtautumisessaan ”romantisoinut” kirjaa sen aiheesta huolimatta. Naisen paljastusta ei otettu sosiaalisessa mediassa hyvällä vastaan. Monen mielestä on epäsoveliasta romantisoida kertomusta, jonka keskiössä on pedofilia.

Ensin Madison Beer puolustautui Twitterissä.

”Ihmisillä on omat tulkintansa kirjasta. En minä sitä kirjoittanut. Minä vain pidän siitä enkä näe sitä samalla tavalla kuin muut saattavat. Olen aina tiennyt kirjan kiistanalaisesta maineesta. Olen kuitenkin aina sanonut, että se on suosikkini. Pidän siitä tarinasta. Pidän synkistä tarinoista, ja olen aina pitänyt”, Beer kirjoitti Popcrushin mukaan twiitissä, jonka hän sittemmin päätyi kuitenkin poistamaan.

Nainen ottikin pian sovittelevamman kannan asiaan. Hän kirjoittaa ymmärtävänsä nyt paremmin, että kirjan kehuminen saattaa loukata heitä, joilla on omakohtaista kokemusta pedofilian uhriksi joutumisesta.

En selkeästi tulkinnut kirjaa tällä tavalla, ja pyydän anteeksi. En romantisoi epäsoveliaita suhteita. Se oli vain kirja minulle. Olen pahoillani”, Beer kirjoittaa.

Myöhemmässä twiitissään nainen myönsi, että hänen kokemustaan kirjasta on värittänyt se, että kirja on ollut kriitikoiden arvostama ja maineikas teos. Hän kertoo ymmärtävänsä nyt paremmin, millaisen tunnereaktion kirja voi joissain aiheuttaa.

Lue myös: Nyt on säärillä mittaa! Madison Beer hurmasi minimekossaan punaisella matolla

Lue myös: Oho! Laulajakaunotar Madison Beerin syntymäpäiväasu kuin Victoria's Secretin näytöksestä

Lähde: Popcrush

Kilpailut

Uusimmat