Kuva: Yle TV1

Tänään tv:ssä: Dokumentti Yhdysvaltojen tunnetuimmasta seksiterapeutista - selvisi holokaustista

24.06.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

Dr. Ruth on auttanut ihmisiä seksiongelmissa jo vuosikymmenet.

Dokumenttiprojekti esittää vuonna 2018 valmistuneen dokumenttielokuvan seksiterapeutti Ruth Westheimerista. 92-vuotias nainen tunnetaan paremmin nimellä Dr. Ruth, ja hän on pitkän uransa aikana auttanut lukemattomia ihmisiä seksiin liittyvissä moninaisissa ongelmissa. Voi sanoa, että Ruth Westheimer on Yhdysvaltojen tunnetuin seksiterapeutti.

Saksanjuutalainen Ruth selvisi holokaustista, sillä hänen vanhempansa lähettivät hänet natseja pakoon Sveitsiin, kun hän oli 10-vuotias. Hänen vanhempansa puolestaan eivät selvinneet holokaustista elossa.

Myöhemmin hänen tiensä vei Yhdysvaltoihin New Yorkiin. Siellä hän loi näkyvän uran koko kansan seksiterapeuttina ensin radiossa ja sitten televisiossa. Suosionsa huipulla rempseä nainen oli 1980-luvulla. Hänen konstailematon ja huumorin täyttämä tapansa puhua seksistä on toki kerännyt myös vastustajia.

Myöskään naisen arvomaailma ei ole kohdannut konservatiivisen kansanosan kanssa. Ruth Westheimer on tullut tunnetuksi homoseksuaalien puolestapuhujana ja abortin puolustajana. Kun suurin osa käänsi homomiehille selkänsä aids-kriisin aikana, Dr Ruth valisti ihmisiä kiihkottomasti ja osoitti tukensa sairaudesta kärsiville.  

Voit katsoa dokumentin trailerin alta tai tästä linkistä.

Dokumenttiprojekti: Seksitohtori Ruth
Yle TV1
22.00

Lue myös: THL:n mukaan seksitautien määrä on lisääntynyt selvästi - katso kolme yleisintä

Lue myös: Ääntely seksin aikana voi helpottaa naisen orgasmin saamista - katso miksi

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat