Kuva: Senja Rapila

IL: Tuure Boeliuksen kesäkumibiisin video hyllytettiin - yksi tekijöistä seksuaalirikollinen

22.07.2020 15:15 - Roy Kokkonen

Tuure Boeliuksen tekemän Hengitä-kappaleen musiikkivideon yksi tekijöistä on tuomittu seksuaalirikoksesta. Tapaus on johtanut kappaleen musiikkivideon poistamiseen Yle Areenasta ja Youtubesta. Boelius ei liity tapaukseen, kertoo Iltalehti.

Laulaja-tubettaja Tuure Boeliuksen, 19, tekemä tämän vuoden YleX:n Kesäkumibiisin  musiikkivideo on poistettu Yle Areenasta ja Youtubesta. Yksi Hengitä-kappaleen musiikkivideon tuotantotiimiin osallistujista on tuomittu hovioikeudessa seksuaalirikoksesta, kertoo Iltalehti.

Henkilö on tuomittu pakottamisyrityksestä seksuaaliseen tekoon. Kesäkumibiisi on Suomen Punaisen Ristin, Väestöliiton ja YleX:n kampanja, jonka tarkoituksena on seksivalistus. Kampanja on järjestetty vuosittain vuodesta 1996 lähtien.

YleX:n kanavapäällikön Hanne Kauton mukaan ratkaisuun päädyttiin, koska tuomio on ristiriidassa Kesäkumi-kampanjan arvojen kanssa.

- Päädyimme tähän ratkaisuun kaikkien yhteistyökumppanien kanssa, Kautto toteaa Iltalehdelle.

Vaikka musiikkivideo onkin poistettu, Kauton mukaan kappaleen radiosoitto tulee jatkumaan YleX:llä. Tuomittu ei ole osallistunut kappaleen tekoon, vaan hän kuului ainoastaan musiikkivideon tuotantoryhmään. Boeliuksella ei ole asian kanssa tekemistä.  

Voit kuunnellä Hengitä-kappaleen alta tai täältä:

Lue myös: Tuure Boelius ei ole uskaltanut matkustaa kahteen vuoteen julkisilla - 'On pelottavaa olla minä'

Lue myös: Tuure Boelius julkaisi "kivuliaan" videon, fanit samaistuvat: "Tiedän tunteen"

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat