Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Samu Haber avautuu pääsystään The Voice of Germanyyn: "Minut puoliksi pakotettiin"

19.08.2020 07:15 - Iiro Myllymäki

Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro -ohjelman ensimmäisessä jaksossa vieraina ovat Samu Haber ja Katri Kulmuni.

Tänään nähdään ensimmäinen jakso Nelosen uudesta ohjelmasta Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro. Sarjassa Hjallis Harkimo, 66, ja Jethro Rostedt, 44, kutsuvat ajankohtaisia vieraita Hjalliksen Sipoon-kotiin syömään, juomaan ja saunomaan. Ensimmäisessä jaksossa vieraina nähdään muusikko Samu Haber, 44, ja keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni, 32.

Jethro Rostedt ottaa Samu Haberin kanssa puheeksi miehen erikoisen urapolun Saksassa. Haberin luotsaama Sunrise Avenue -yhtye on erityisen suosittu Keski-Euroopassa, ja Haber on nähty neljällä kaudella The Voice of Germany -ohjelman tähtivalmentajana. Mies päätyi ohjelmaan mukaan, vaikka ei edes osannut puhua saksaa.

- Olin radiohaastattelussa siellä promorundilla puhunut joitain saksankielisiä sanoja ja olin sanonut, että isäni suku tulee Saksasta. Näin onkin, mutta ei meillä ikinä mitään saksaa ole puhuttu, Haber alustaa.

The Voice of Germanyn tuotannossa luultiin, että mies osaisi puhua saksaa ja näin ollen häntä pyydettiin ohjelmaan mukaan. Haber lähti mukaan hieman vastahakoisesti.

- Minut puoliksi pakotettiin sinne. Se meinasi mennä todella puihin. Ne meinasivat joutua keskeyttämään koko sen kauden, kun ne tajusivat kesken kauden, että en puhu saksaa.

Samu Haber kertoo, että ennen kuvauksia hänellä oli kaksi ja puoli viikkoa aikaa ottaa kieltä haltuun, mutta kuvauksiin tultaessa hän joutui turvautumaan myös kehonkieleen ja muiden tähtivalmentajien apuun saadakseen viestinsä perille.

- Siitä sitten tulikin vähän se juttu, että en osaa kieltä ja olen vähän urpo.

Haber hyödynsi suomalaisuuttaan käyttämällä puheessaan suomalaisia sananlaskuja, joita hän pyysi muita kääntämään saksaksi. Yksi esimerkki näistä sananparsista on ”toimii kuin junan vessa”. Jethron puheiden innoittamana mies aikoo seuraavalla kaudella hyödyntää sanontaa ”vettä tulee kuin Esterin perseestä”.

Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro!
Nelonen
20.00

Lue myös: Samu Haber ja kihlattu Etel Röhr ensimmäisessä yhteiskuvassa - "Rakkauden juhlaa murun kanssa"

Lue myös: Samu Haberista julkaistaan elämäkerta - "En ole koskaan ennen ollut näin hermostunut"

Kilpailut

Uusimmat