Kuva: YouTube / Lost Boys

Reindeerspottingin kohuttu jatko-osa nousi kaikkien aikojen katsotuimpien joukkoon

19.10.2020 16:45 - Roy Kokkonen

Lost Boys on noussut kaikkien aikojen viidenneksi katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi. Se saattaa ohittaa jopa Reindeerspottingin katsojatilastoissa.

Reindeerspotting - pako joulumaasta -dokumentin kohuttu itsenäinen jatko-osa Lost Boys on noussut yhdeksi kaikkien aikojen katsotuimmista suomalaisista dokumenttielokuvista. Runsaassa kolmessa viikossa se on saavuttanut melkoisen katsojatuloksen - jo 53 418 suomalaista on nähnyt dokumentin elokuvateatterissa.

Tällä hetkellä Lost Boys on viidenneksi katsotuin kotimainen dokumenttielokuva.

Saavutuksesta tekee merkittävän se, että korona-aikana yhtäkään näytöstä ei ole voitu järjestää täysille katsomoille. Sen lisäksi elokuvan korkea ikäraja, K18, sulkee kaikki alaikäiset katsojat ulos saleista.

- On ällistyttävää, että K18 -luokiteltu elokuvamme Lost Boys on kivunnut kaikkien aikojen katsotuimpien suomalaisten dokumenttielokuvien joukkoon, sanoo elokuvan tuottaja Miia Haavisto tiedotteessa.

Suomen elokuvasäätiön tilaston mukaan ykkössijaa katsotuimpana dokumenttina pitää Järven tarina (2016) 187 185 katsojalla. Toisena on vuonna 2013 julkaistu jääkiekkoilija Teemu Selänteestä kertova Sel8nne. Kolmantena on Metsän tarina vuodelta 2012.

Lost Boys on enää reilun 10 000 katsojan päässä nelossijalla olevasta Reindeerspottingista.

On mahdollista, että elokuva parantaa sijoitustaan vielä entisestään, sillä se on edelleen teattereiden ohjelmistossa kautta maan.

Lost Boys on seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen tositarina, joka on kuvattu kymmenen vuotta sitten. Siinä nähdään Reindeerspottingista tutut rovaniemeläiset huumeidenkäyttäjät Jani ja Joonas. Jani kuolee väkivaltaisesti Kambodžassa, ja Joonas yrittää saada totuuden kuolemasta selville.

Katso elokuvan traileri alta:

Lue myös: Reindeerspotting-dokumentin jatko-osa on täynnä huumeita, seksiä ja kuolemaa - katso karu traileri

Kilpailut

Uusimmat