Kuva: AOP

Tällaiset ovat koronavuoden Linnan juhlat - Diandra, Esko Salminen ja Seela Sella esiintyvät

17.11.2020 17:00 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Tänä vuonna Linnan juhlia vietetään ilman juhlavieraita. Tasavallan presidentti isännöi suoran lähetyksen, jonka aikana nähdään musiikkia ja esityksiä. Myös kotikatsojat voivat osallistua lähetykseen.

Tänä vuonna perinteisiä Linnan juhlia vietetään poikkeusjärjestelyin. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi juhlia yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa Presidentinlinnasta käsin, mutta ilman juhlavieraita.

- Tämän vuoden Linnan juhlat tulevat pitämään sisällään perinteiden painotusta ja kunnioitusta sekä nuorten mielipiteiden esilletuontia, Niinistö kertoi tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Yle kertoo tiedotteessaan, että se välittää itsenäisyyspäivän juhlatunnelmaa kotikatsomoihin Yle TV1 -kanavalla ja Yle Areenassa kello 19:30 alkaen.

Luvassa on musiikkia, tanssia ja teatteria. Lisäksi nähdään piipahduksia itsenäisyyspäivän viettoon ympäri Suomen. 

Illan aikana esiintyvät muun muassa laulaja Diandra, kanteletaitelilija Ida Elina ja Ylioppilaskunnan laulajat. Lisäksi näyttelijät Esko Salminen ja Seela Sella sekä Kansallisoopperan balettitanssijat esiintyvät lähetyksessä.

Juhlalähetyksen juontavat Jussi-Pekka Rantanen ja Ella Kanninen.

- Tavoitteenamme on tuoda iloa, lämpöä ja yhteisöllisyyden tunnetta kaikille suomalaisille näihin poikkeuksellisiin oloihin, kun emme voi fyysisesti kokoontua yhteen, Kanninen toteaa tiedotteessa.

Myös kotijuhlijat voivat osallistua lähetykseen lähettämällä kuvia itsenäisyyspäivän juhlinnastaan. Mukaan pääsee myös chatin kautta, jonka välityksellä lähetettyjä terveisiä luetaan lähetyksen aikana.

Lue myös: Arvaatko, kuinka paljon Linnan juhlien tyyli yleensä kustantaa naisille? Pukuammattilainen kertoo

Juttua muokattu: Otsikkoa korjattu. Linnan juhlissa esiintyy Esko Salminen, eikä Eppu Salminen, kuten otsikossa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Kilpailut

Uusimmat