Kuva: AOP

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia saivat koronatartunnan - levisikö virus hautajaisissa?

26.11.2020 11:00 - Iiro Myllymäki

Hovi tiedottaa, että pari voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Ruotsalaismediat uutisoivat, että prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat saaneet koronavirustartunnan. Hovi tiedottaa, että tartuntaketjun jäljitys on aloitettu.

Koronatartunnan takia kuningashuoneen jäseniä testataan. Koronatestiin joutuvat kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia sekä kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel.

- Syynä tähän on, että perheenjäsenet kohtasivat viime perjantaina, kun kuningattaren veljen hautajaisia vietettiin. Tuolloin he olivat samassa kirkossa, kertoo hovin tiedottaja Margareta Thorgren.

Aftonbladet uutisoi, että prinssi Carl Philipillä ja prinsessa Sofialla on lieviä flunssaoireita, mutta he voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Pari on jäänyt karanteeniin yhdessä lastensa kanssa.

Tiedottaja Margareta Thorgren kertoo, että kyseisissä hautajaisissa kokoontui alle kymmenen henkilöä ja kaikki paikalle saapuneet testattiin ennen tilaisuutta. 

- Tuolloin testitulokset olivat negatiivisia. Hautajaisissa on noudatettu tarkkoja turvatoimia, Thorgren kertoo Aftonbladetin mukaan.

Lue myös: Prinsessa Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset jättävät hovin

Lähde: Aftonbladet

Kilpailut

Uusimmat