IS: Suomalainen Miranda, 23, pääsi Hollywoodin jättituotantoon - monien sattumusten summa

07.01.2021 12:15 - Iiro Myllymäki

Miranda Chambers kertoo Ilta-Sanomille, miten pääsi mukaan Wonder Woman 1984 -elokuvaan.

Suomalainen Miranda Chambers, 23, on mukana Wonder Woman 1984 -elokuvassa, joka sai maailmalla ensi-iltansa joulukuussa. Kyseessä on jatko-osa vuoden 2017 suurmenestykselle Wonder Womanille. Miranda Chambers kertoo Ilta-Sanomille, että rooli yli 160 miljoonan euron budjetin elokuvassa on monien sattumusten summa.

Chambers nähdään heti elokuvan alussa yhtenä kahdeksasta amatsonisoturista, jotka mittelevät kotisaarellaan Themysciralla amatsonien olympialaisissa. Fyysisesti rankkaa roolia varten tuli treenata kuukausitolkulla, sillä näyttelijät tekivät lähtökohtaisesti stunttinsa itse. Itse kohtaus elokuvassa kestää Ilta-Sanomien mukaan noin viisi minuuttia. Amatsonisoturien näyttelijöiden joukossa on Chambersin lisäksi muun muassa entinen olympiaurheilija ja Victoria’s Secret -alusvaatemalli.

Miranda Chambers on kuvassa rivissä neljäntenä oikealta.

Miranda Chambersille tanssi on ollut avainasemassa matkalla kohti suuria tuotantoja. Rakkaus tanssia kohtaan syttyi jo lapsena Jyväskylässä, ja perheen muutettua Helsinkiin Chambers alkoi opiskella Sibelius-lukiossa sekä tanssi ja valmensi tanssikoulussa. Urahaaveet tanssijan ammatista saivat vahvistusta ulkomailla järjestetyissä workshopeissa.

Chambers päätyi myös mallimaailmaan. Hänet hälytettiin erääseen muotinäytökseen muutaman tunnin varoitusajalla, ja tämän näytöksen jälkeen malliguru Laila Snellman tuli juttelemaan naiselle. Chambers päätyi mallitoimisto Paparazzin listoille ja sitä kautta muun muassa Nokian ja Helsingin kaupungin mainoskampanjoihin.

Miranda Chambers muutti vuonna 2017 isänsä vanhaan kotikaupunkiin Lontooseen kehittyäkseen tanssijana. Lontoossa nainen päätyi salaperäiseen castingiin, josta ei etukäteen saanut tietää juuri mitään. Onneksi nainen meni, sillä kyseessä oli Wonder Woman 1984:n casting.

Ennen kuvauksia nainen kävi läpi rankan treenirupeaman. Vaikka hän tanssijana oli tottunut pistämään kroppansa koville, tämä treenijakso vei fyysiset koettelemukset uusille tasoille.

- Treenasimme kuvauksia varten monta kuukautta. Harjoittelimme kuntosalilla kaksi tuntia viisi kertaa viikossa. Se oli ihan tappoa, mutta samalla tosi kivaa, koska se oli niin uutta ja jännittävää, Chambers kertoo Ilta-Sanomille.

Stuntteja kuvattiin ensin Lontoossa, minkä jälkeen amatsonisoturinäyttelijät siirtyivät kuvauksiin Fuerteventuralle elokuvan ohjaajan Patty Jenkinsin ohjaukseen. Elokuva kuvattiin vuonna 2018, mutta sen ensi-iltaa siirrettiin monta kertaa koronapandemian takia. Suomessa elokuvan on tarkoitus tulla ensi-iltaan 5. helmikuuta.

Miranda Chambers on mukana myös tulevassa Fast & Furious 9 -elokuvassa, jossa hän näyttelee samassa kohtauksessa supertähti Cardi B:n kanssa. Vaatimaton nuorukainen uskoo, että hänellä on ollut hyvä ajoitus elämässään monissa asioissa.

- Tuntuu, että monet suuret ja käänteentekevät asiat ovat tulleet monesti elämääni vähän randomilla. Mutta toisaalta mulla on aina ollut todella vahva draivi tanssia kohtaan, Chambers sanoo.

Lue myös: Teipistä ja joogamatosta syntyi upea supersankariasu - katso uskomaton lopputulos

Lue myös: Hollywood-ohjaaja ihastui saunomiseen ja aikaiseen auringonlaskuun - "Jään kaipaamaan Suomea"

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat