Kuva: Shutterstock

Mitä tapahtui Elisalle? Netflixin dokumenttisarja pureutuu nuoren naisen mysteerikuolemaan

14.01.2021 20:15 - Reija Saarinen

Sarja julkaistaan Netflixissä 10. helmikuuta.

Vuonna 2013 tapahtui Los Angelesilaisessa hotellissa kummia. 21-vuotias reppureissaaja Elisa Lam katosi Cecil-hotellista. Viikkoja myöhemmin hänen ruumiinsa löydettiin hotellin vesitankista. Löytö nosti itsessään jo useita kysymyksiä muun muassa siitä, miten Lam oli säiliöön joutunut. Tankki oli nimittäin suljettu lukolla ja sen kansi oli hyvin painava.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen ikävä tapahtuma kyseisessä hotellissa, sillä siellä oli aiemminkin tapahtunut epäselviä kuolemantapauksia sekä itsemurhia. 

Tapahtumista on kulunut useita vuosia, mutta yhä edelleen yksi kysymys nousee esiin: mitä Elisalle tapahtui? Vaikka tapauksen aktiivinen tutkinta onkin lopetettu, tietää jokainen, että tarinaan liittyy runsaasti erikoisia ja vielä selvittämättömiä mysteereitä.

Tapahtuma-aikaan netissä kiersi hississä kuvattu pätkä valtontakameran kuvasta. Siinä nähdään, kuinka Lam painelee hissin nappuloita, astuu ulos hissistä ja tähyilee ympärilleen. Palaa hissiin ja vaikuttaa selvästi piilottelevansa. Tilanne jatkuu hetken, kunne Lam poistuu kameran kuvasta ja hissi lähtee liikkeelle. 

Neliosaisessa true crime -sarjassa, Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel tarinaan pureudutaan tarkemmin, kun muun muassa Ted Bundyn haastattelut -sarjan ohjaaja Joe Berligner tutkii synkkiä rikospaikkoja. 

Netissä aikanaan pyörineen hissivideon pääset katsomaan alta. 

Lue myös: Netflixin uusi rikossarja jakaa mielipiteet jyrkästi: "Olen pettynyt"

Lue myös: Uusi traaginen Netflix-sarja perustuu tositapahtumiin - saa aikaan ahdistusta

Lähde: Unilad

Kilpailut

Uusimmat