Kuva: Nelonen

Tänään tv:ssä: Star Wars -elokuva, jossa Joonas Suotamolla oli isompi rooli kuin annettiin ymmärtää

07.02.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa nähdään suomalaisväriä Chewbacca-roolissa.

Star Wars: The Force Awakens on Star Wars -elokuvasarjan seitsemäs osa ja ensimmäinen uusimman trilogian osa. Elokuva sai ensi-iltansa joulukuussa 2015, ja elokuvan on ohjannut J. J. Abrams.

Elokuvassa julma Ensimmäinen ritarikunta on noussut Imperiumin raunioista, ja viimeinen jediritari Luke Skywalker on kadonnut. Vanhempansa menettänyt romunkerääjä Rey päätyy Luken jäljille apunaan entinen iskusotilas Finn, uskollinen BB-8-droidi sekä legendaariset Han Solo, Chewbacca ja Vastarintaliikettä johtava Leia Organa.

Elokuvassa on mukana myös suomalaisväriä, sillä Chewbacca-hahmoa useissa kohtauksissa esittää Joonas Suotamo. Tosin miehen nimeä ei virallisissa krediteissä hahmon esittäjänä näy, sillä hahmoa näytteli vielä legendaarinen Peter Mayhew. Mayhew’n sijaisnäyttelijäksi palkattu Suotamo on tosin todennut Ylen haastattelussa, että hän näytteli suurimmassa osassa elokuvan kohtauksista Chewbaccaa, sillä Mayhew oli jo mennyt niin huonoon fyysiseen kuntoon. Suotamo itse kuvailee itseään ”salaiseksi agentiksi” The Force Awakens -elokuvassa.

Vasta seuraavassa The Last Jedi -elokuvassa Suotamo sai roolin kokonaan omakseen. Elokuvan tuotanto panttasi tietoa näyttelijänvaihdoksesta viimeiseen asti. Peter Mayhew menehtyi keväällä 2019.

Alta voit katsoa Star Wars: The Force Awakens -elokuvan trailerin.

Star Wars: The Force Awakens
Nelonen
22.05

Lue myös: Kaikkien aikojen menestyneimmät elokuvasarjat listattiin - katso top 10

Lue myös: Harva huomasi piilotetun yksityiskohdan The Last Jedi -elokuvassa - Han Solo oli hengessä mukana

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat