Kuva: Leijonat

Leijonissa todettu koronatartunta - koko joukkue karanteeniin

15.02.2021 13:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Pelaajat ovat olleet oireettomia.

Jääkiekon A-maajoukkueesta on löytynyt Ruotsissa pelatun EHT-turnauksen jälkeen koronatartunta. Leijonat tiedottaa asiasta kotisivullaan:

"Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen tehdyissä testeissä on löytynyt positiivinen koronatartunta pelaajalta, joka ei ole aiemmin sairastanut koronaa. Koko joukkue testattiin muiden joukkueiden tavoin kahdesti ennen turnausta ja kerran turnauksen päätteeksi."

Pelaaja on ollut tiedotteen mukaan oireeton eikä muissakaan pelaajissa ole oireita esiintynyt. Koko joukkue on nyt määrätty karanteeniin.

"Koko joukkue on nyt karanteenissa, jonka pituudesta vastaavat paikalliset tartuntatautiviranomaiset. Leijonien kanssa samalla koneella matkustaneilta Tshekin maajoukkueen pelaajilta ei ole löytynyt positiivisia testituloksia."

Joukkue on noudattanut tarkasti koronaohjeita.

"Suomen joukkue on noudattanut koko turnauksen ajan tarkasti korona-ajan hygienia- ja suojausohjeita, esim. maskeja on käytetty aina oman hotellihuoneen ulkopuolella liikuttaessa ja matkustettaessa lukuun ottamatta pukukoppia, jäällä oloa ja ruokailutilanteita joukkueen omassa tilassa. Kaikki majoittuvat koko turnauksen ajan yhden hengen huoneisiin. Kontakteja muihin joukkueisiin oli turnauksen aikana vain pelitilanteissa."

Miesten maailmanmestaruudesta pelataan Latvian Riikassa 21.5.–6.6.2021 ja ensi vuonna Suomessa.

Lue myös: IS: Nuoret Leijonat tukeutui Alexi Laihoon ennen voittoisaa pronssiottelua - "Tehtiin kunniaa"

Lähde: Leijonat

Kilpailut

Uusimmat