Kuva: AOP

Instagramista on tulossa alle 13-vuotiaille suunnattu versio - "Meillä on paljon tehtävää"

19.03.2021 16:15 - Roy Kokkonen

Julkisuuteen vuotaneen viestin mukaan Facebookin omistamasta Instagramista on suunnitteilla lapsille suunnattu versio.

Facebook suunnittelee Instagramin avaamista myös alle 13-vuotiaille käyttäjille. Kyseessä olisi uusi, lapsille suunnattu versio suositusta kuvapalvelusta.

Buzzfeed News sai haltuunsa yhtiön sisäiseksi tarkoitetun tiedotteen, jossa kerrotaan asian olevan valmistelussa.

– Nuorisotyö on huomioitu prioriteettina Instagramille, Instagramin varajohtaja Vishal Shah kertoo tiedotteessa.

Tiedotteessa sanotaan, että yhtiön tarkoituksena on kehittää yksityisyyttä palvelussa, jotta palvelu olisi mahdollisimman turvallinen teini-ikäisille. Lisäksi Instagramista aiotaan kehittää versio, joka mahdollistaa palvelun käytön myös alle 13-vuotiaille.

Nykyisin Instagramiin liittymisen ikäraja on 13. Palveluun kirjautuminen edellyttää iän kertomista, mutta mikään ei estä valehtelemasta sitä.

Tiedotteesta selviää, että uuden palvelun kehitystyötä valvoo Instagramin johtaja Ada Mosseri ja sitä johtaa Pavni Diwanji. Diwanji on aiemmin työskennellyt Googlen omistaman Youtuben parissa, jossa hän kehitti lapsille suunnattua Youtube Kids -palvelua.

Lapsiin kohdistuva kiusaaminen ja ahdistelu sosiaalisessa mediassa on herättänyt kovaa keskustelua Yhdysvalloissa viime aikoina. Tiistaina Instagram otti asiaan kantaa blogissaan ja muistutti, että palvelun ikäraja on 13. Vielä tuolloin ei ollut puhetta uudesta lapsille suunnatusta versiosta.

Mosseri kommentoi julkisuuteen vuotanutta sisäistä viestiä lyhyesti Buzzfeedille.

– Meillä on paljon tehtävää. Osa ratkaisua on luoda Instagramista versio nuorille tai lapsille, jota vanhemmat voivat valvoa. Se on yksi asioista, joita selvitämme.

Lue myös: Tiesitkö, että Twitterillä on virallinen Instagram-tili? Ei hätää, ei moni muukaan tiennyt

Lähde: Buzzfeed News

Kilpailut

Uusimmat