Kuva: Anni.jpg / Rabbit Films Oy

Nokian tarinasta tehdään tv-sarja - katso, ketkä tähtinäyttelijät ovat ainakin mukana

09.04.2021 12:45 - Henna Koste

Sarjan kuvaukset alkavat ensi viikolla Oulussa.

Tositapahtumiin perustuvat sarjat ovat pitäneet pintansa viime vuosina. Trendiin vastaa myös C Moren alkuperäissarja Made in Finland, jota aletaan kuvata ensi viikolla. Sarja kertoo Nokian menestystarinan ensiaskeleista ja sen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Maarit Lalli. Kuusiosainen sarja julkaistaan C Moressa keväällä 2022.

- Nokian huippumenestyksen takana on monia kertomattomia ihmiskohtaloita. Tarinoita ihmisistä, joiden intohimo työhön teki menestyksen mahdolliseksi. Syntyi ihme ja maailma valloitettiin, mutta taustalla oli myös menetyksiä ja epätoivon hetkiä. Ensimmäisestä GSM-puhelusta on 30 vuotta. Asianosaisilla on tarpeeksi etäisyyttä historiaan ja asioista uskaltaa puhua vapaasti, kuvailee käsikirjoittaja-ohjaaja Maarit Lalli tiedotteessa.

Sarjan kuvaukset starttaavat ensi viikolla Oulussa, jonka jälkeen sitä kuvataan Helsingissä, Turussa ja Salossa. 

Sarjan pääosissa nähdään tämän hetken kiinnostavimmat näyttelijätähdet. Päärooleissa näyttelevät Satu-Tuuli Karhu, Emil Kihlström, Aku Sipola, Oona Airola ja Sampo Sarkola. Karhu ja Kihlström näyttelevät nuoria, vastavalmistuneita lakimiehiä, jotka päätyvät kylmiltään yhdysvaltalaisoikeuteen puolustamaan Nokiaa jättiyritys Motorolaa vastaan. Aku Sipola nähdään omapäisenä oululaisinsinöörinä, jonka pakkomielteinen kekseliäisyys johtaa käänteentekevän Nokia 101 -puhelinmallin kehittämiseen. Kehitystyössä auttaa hänen vaimonsa, jota näyttelee Oona Airola. Sampo Sarkola nähdään Nokian johtoon nousevana Jorma Ollilana, joka sai taakseen koko kuohuntavaiheessa olevan yrityksen ja nosti sen menestykseen. 

(kuva: Anni.jpg / Rabbit Films Oy)

Käsikirjoittaja-ohjaaja Maarit Lalli . (kuva: Anni.jpg / Rabbit Films Oy)

Sampo Sarkola testikuvauksissa Jorma Ollilana. (kuva: Anni.jpg / Rabbit Films Oy)

Lue myös: Tunnetko suomalaiset tv-sarjat vain yhden kuvan perusteella? Vastaa 10 kysymykseen

Kilpailut

Uusimmat