Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Yksi vuoden 2017 ylistetyimmistä elokuvista - ei kuitenkaan saanut Oscareita

16.04.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Lady Bird -elokuvassa kuvataan teinityttö Christinen nuoruuden myllerryksiä.

Vuoden 2017 Lady Bird -elokuva kertoo 17-vuotiaasta Christinestä, joka kutsuu itseään Lady Bird -nimellä. Kalifornian Sacramentossa asuva teinityttö unelmoi jännittävämmästä elämästä ja muutosta New Yorkiin college-opintoihin samalla, kun hän pyrkii luovimaan vaikean äitisuhteen kanssa.

Lady Bird on näyttelijänäkin tunnetun Greta Gerwigin esikoisohjaus. Draamakomedian pääroolissa nähdään Saoirse Ronan. Lady Birdistä tuli yksi vuoden 2017 ylistetyimpiä elokuvia. Monet julkaisut nostivat sen vuosilistauksissaan korkealle. Elokuvakritiikkejä yhteen kokoavalla Rotten Tomatoes -sivustolla kirjoitetaan arvostelujen yhteenvetona, että elokuva tarjoaa tuoreita näkökulmia nuoruuden myllerryksiin. Lisäksi elokuvan sanotaan olevan osoitus Greta Gerwigin täysivaltaisesta ohjaajan työn hallinnasta.

Lady Bird sai viisi Oscar-ehdokkuutta, mutta ei voittanut ainuttakaan palkintoa gaalassa. Se palkittiin sen sijaan esimerkiksi Golden Globe -palkinnolla parhaana komedia- tai musikaalielokuvana. Myös Saoirse Ronan sai Golden Globe -palkinnon parhaana naispääosan esittäjänä musikaali- tai komediaelokuvassa.

Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Lady Bird
TV5
15.45

Lue myös: Yllättävät elokuvat, jotka voi summata tismalleen samalla lauseella - lue nerokkaat rinnastukset

Lue myös: Hauskassa kuvapelissä tunnistetaan rakkauselokuvia - kuinka monta sinä löydät?

Lähteet: Rotten Tomatoes, IMDB

Kilpailut

Uusimmat