Kuva: AOP

Jarkko Tamminen innostui imitoinnista jo esikoulussa - ensiyrityksestä tuli kuitenkin noottia

16.05.2021 10:15 - Henna Koste

Imitaattori Jarkko Tamminen on esiintynyt isoille yleisöille. Imitointiharjoitukset hän aloitti kuitenkin päiväkodin liukumäen alla ja oman huoneensa suojissa.

Imitaattori Jarkko Tammisen repertuaariin kuuluu liuta suomalaisia julkkiksia. Viime syksynä Tamminen onnistui hämmentämään suomalaisia tv-katsojia, kun hän paljastui Masked Singer Suomi -ohjelman Hiirulaiseksi. Moni uskoi Hiirulaisen olevan hyvinvointiyrittäjä Jutta Larm. Tamminen kertoi Radio Nostalgian Susanna Heikin haastattelussa, miten kipinä imitaattorin työhön syttyi. 

- Aloitin ihan pikkupoikana esikoulussa. Muistan, kun tarharyhmässä oli kaveri, jolla sorahti ärrä vähän eri lailla, Tamminen kertoo. 

Hän matki tarhakaveriaan sorahtavalla ärrällä höystettynä kotona, mutta vastaanotto ei ollut toivottu. Tammisen äiti totesi, että tämä voi olla kaverille arka paikka ja tämä voi kääntyä nopeasti kiusaamiseksi. 

- Mua harmitti. Olin kuuliainen pikkupoika. Päätin, että menen omaan huoneeseen ja matkin, niin ettei kukaan kuule. Tarhassa menin liukumäen alle puhumaan yksinäni.  Ajattelin, että jos kukaan ei kuule, en voi myöskään ketään loukata, Tamminen muistelee. 

Suljettujen ovien takana Tamminen imitoi sukulaisiaan ja naapureitaan. Myöhemmin hän huomasi, että hänen vanhempansa nauravat Vesa-Matti Loirin Nasse-sedälle ja muille televisiosta tutuille hahmoille. Näitä nuori Tamminenkin sai matkia ilman huomautusta. 

- Innostuin Pirkka-Pekka Peteliuksen, Heikki Kinnusen ja Loirin hahmoista. 

Kun Tamminen oli 11-vuotias, hän sai imitaattori Joonas Myllyveräjältä C-kasetin.

- Joonas teki minulle treenikasetin, siellä oli kymmenkunta ääntä. Olimme vuodessa - 88. Silloin imitoitiin Niilo Tarvajärveä, Ilmo Lounasheimoa, Jörn Donneria, Erkki Toivasta ja ”Höyry” Häyristä, Tamminen kertoo.

Voice.fi ja Radio Nostalgia ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Koomikko Jukka Puotilalle erään ihmisen imitointi tuotti suuria ongelmia: 'Onnistuin vain kerran'

Kilpailut

Uusimmat