Kuva: Yle Teema Fem

Tänään tv:ssä: Yksi maailman parhaista komediaelokuvista, jos kriitikoilta kysytään

26.06.2021 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Monty Pythonin hullu maailma on kulttiklassikko vuodelta 1975.

Monty Pythonin hullu maailma on tv:stä tutun brittikomediaryhmän toinen kokopitkä elokuva. Kyseessä on satiiri kuningas Arthurin ja pyöreän pöydän ritareiden legendasta, ja elokuvassa etsitään Graalin maljaa. Elokuva julkaistiin vuonna 1975.

Kuten Monty Pythonin huumori laajemminkin, myös tämä elokuva nauttii suuresta kulttimaineesta. Se on myös saanut arvostusta osakseen kriitikkopiireissä. Monty Pythonin hullu maailma on valittu yhdeksi kaikkien aikojen parhaista komediaelokuvista BBC:n mittavassa äänestyksessä, jossa 253 elokuvakriitikolta ympäri maailmaa kysyttiin hauskimpia komediaelokuvia. Monty Pythonin hullu maailma pääsi listalla sijalle 15, ja voiton vei Piukat paikat.

Elokuva on pärjännyt hyvin myös leffakatsojien äänestyksissä. Esimerkiksi vuonna 2011 ABC News ja People-lehti toteuttivat yhteistyössä äänestyksen, joissa yhdysvaltalaisilta kysyttiin heidän suosikkielokuviaan eri kategorioissa. Komediaelokuvien kategoriassa Monty Pythonin hullu maailma tuli sijalle kaksi, ja ykkösenä oli Hei me lennetään.

Monty Python -elokuvassa näyttelevät muun muassa Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ja Michael Palin.

Monty Pythonin hullu maailma
Yle Teema Fem
Klo 23.05

Lue myös: HS: Finnkino kieltää omat eväät elokuvateattereissa - "Olemme miettineet uusia tulonlähteitä"

Lähteet: BBC, Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat