Kuva: AOP

Kirjaväite: Harry ja Meghan harkitsivat rasistisen kommentin laukoneen kuninkaallisen nimeämistä

01.09.2021 12:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Herttuapari esitti rasismikeskustelun nostattaneen väitteen Oprah-haastattelussaan.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan harkitsivat rasistisen kommentin laukoneen kuninkaallisen perheen jäsenen nimeämistä, kerrotaan Finding Freedom -kirjan uudessa versiossa. Harry ja Meghan kertoivat Oprah Winfreylle antamassaan paljastushaastattelussa maaliskuussa, että eräs vanhempi Britannian kuninkaallisen perheen jäsen oli ilmaissut huolensa siitä, kuinka tummaihoinen pariskunnan esikoislapsesta Archiesta tulee.

Alun perin elokuussa 2020 julkaistua Finding Freedom -kirjaa on nyt päivitetty, ja kirjan uudessa epilogissa väitetään, että Harry ja Meghan pohtivat eri vaihtoehtoja rasismiväitteen esiintuomisessa. Kirjan ovat kirjoittaneet Carolyn Durand ja Omid Scobie. Vanity Fairin mukaan Meghan auttoi kirjan kirjoittamista antamalla ystävänsä kautta kirjailijoille tietoa liittyen väleihin isänsä kanssa.

Scobie on kertonut rasismiväitteestä enemmän ET Onlinen haastattelussa.

- Pariskunta mietti eri vaihtoehtoja siinä, paljastavatko he Archien ihonväristä rasistisen kommentin sanoneen ihmisen henkilöllisyyden, Scobie sanoo.

Lopulta pari päätti jättää kyseisen henkilön nimeämättä, ja tämä sai spekulaatiomyllyn pyörimään. Scobie sanoo, että päätöksellä on ollut brittiläisille hankalat seuraukset.

- Valitettavasti tämä on jättänyt meidät keskeneräiseen tilanteeseen, jossa emme tiedä, oliko kommentoija joku tuleva kruununperijä. Jos näin olisi, me brittiläiset koemme, että meillä on oikeus tietää. Kuningatar sanoi, että asiasta keskustellaan yksityisesti. Emme ole kuitenkaan nähneet, että kuninkaallinen perhe olisi tuominnut rasismia millään tavalla, Scobie sanoo.

Hovi kommentoi

Kohuhaastattelun esittämisen jälkeen Harry ja Meghan tähdensivät, että rasistisen kommentin takana ei ollut kuningatar Elisabet II tai hänen sittemmin edesmennyt miehensä prinssi Philip.

Brittihovi julkaisi tiedotteen Oprah-haastattelun esittämisen jälkeen ja sanoi ottavansa rasismiväitteet vakavissaan.

- Koko perhe on surullinen kuultuaan, kuinka hankalia viimeisimmät vuodet todella ovatkaan olleet Harrylle ja Meghanille. Esiin nostetut asiat, etenkin rotukysymykseen liittyvät, ovat huolestuttavia. Muistikuvat saattavat vaihdella, mutta nämä asiat otetaan vakavissaan ja perhe keskustelee niistä yksityisesti. Harry, Meghan ja Archie pysyvät rakastettuina perheenjäseninä, Buckinghamin palatsin tiedotteessa sanottiin.  

Lue myös: Prinssi William kommentoi Harryn ja Meghanin rasismisyytöksiä - "Emme ole rasistinen perhe"

Lue myös: Harryn ja Meghanin Lilibet-tytöstä ensimmäinen vilaus? Lapset pysyneet visusti poissa julkisuudesta

Lähteet: ET Online, Vanity Fair

Kilpailut

Uusimmat