Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Leonardo DiCaprio satutti kätensä pahasti kuvauksissa - haaveri päätyi elokuvaan

02.10.2021 07:15 - Roy Kokkonen

Ohjaaja Quentin Tarantino on kertonut, että Leonardo DiCaprion roolihahmo on hänen kirjoittamistaan ainoa, jota hän todella vihaa.

Django Unchained (2012) on ohjaaja Quentin Tarantinon moderni kädenojennus 1960-luvun spagettiwesterneille. Se on saanut innoituksensa erityisesti Sergio Corbuccin elokuvasta Django (1966), jonka pääosanesittäjä Franco Nero tekee elokuvassa pienen cameo-roolin. 

Elokuvassa vapautunut orja Django (Jamie Foxx) etsii vaimoaan yhdessä saksalaissyntyisen palkkionmetsästäjän (Christoph Waltz) kanssa vapauttaakseen tämän brutaalin puuvillaplantaasinpitäjän Calvin Candien (Leonardo DiCaprio) orjuudesta.

Elokuvan runsas väkivalta ja siinä laajasti viljelty n-sana aiheuttivat kohun. Jotkut pitivät koko elokuvaa epäkunnioittavana tummaihoisia kohtaan. Se oli kuitenkin kaupallinen menestys ja palkittiin parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkinnolla. Myös näyttelijöiden roolisuorituksia kehuttiin arvosteluissa, ja Cristoph Waltz sai elokuvasta parhaan miessivuosan Oscarin.

Leonardo DiCaprio esitti elokuvassa ensimmäistä kertaa pahiksen roolia sitten Rautanaamion (1998). Hän on kertonut, että Candien näytteleminen oli vaikeaa, koska hahmo oli niin sadistinen ja rasistinen. Myös ohjaaja Tarantino on kertonut, että Candie on ainoa hänen kirjoittamistaan hahmoista, jota hän todella vihaa.

Eräässä kohtauksessa DiCaprion esittämä Candie iskee nyrkkinsä pöytään. DiCaprio rikkoi samalla vahingossa lasin, joka aiheutti hänelle runsaasti verta vuotavan haavan käteen. Siitä huolimatta hän jatkoi näyttelemistä, ja kyseinen otto päätyi elokuvaan asti.

Django Unchained
23:00
Nelonen

Lue myös: Uusi kutkuttava Tarantino-teoria leviää - oliko Django Unchained elokuva elokuvan sisällä?

Lähde: IMDb

Kilpailut

Uusimmat