Kuva: AOP

Cast Away - Tuuliajolla -elokuvasta tuttu lentopallo vaihtoi omistajaa hurjalla summalla

14.11.2021 14:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elokuva julkaistiin vuonna 2000.

Voit kuunnella uutisen yläpuolelta tai suoraan Podplaysta.

Tom Hanksin, 65, tähdittämästä Cast Away -Tuuliajolla -elokuvasta tuttu Wilson-lentopallo myytiin huutokaupassa huimaan hintaan. Pallo vaihtoi omistajaa huimalla 308 000 dollarilla eli noin 270 000 eurolla. 

(kuva: AOP/ Prop Store/MEGA)

Robert Zemeckiksen ohjaama elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2000. Elokuvassa seurataan autiolle Tyynenmeren saarelle lento-onnettomuuden seurauksena haaksirikkoutunutta FedExin työntekijää. Saarella miehen ainoa, ja näin ollen paras ystävä on lentopallo, joka tunnetaan nimellä Wilson. 

Pallo tehtiin alun perin näyttämään likaiselta, ja se vietti paljon aikaa vedessä myös kuvausten aikana. Kuvauksessa kerrotaan, että kulunut ja rähjäinen ulkonäkö saatiin aikaan maalilla.

Hanks sai roolistaan Golden Globe -palkinnon sekä Oscar-ehdokkuuden. Hiljattain Hanks itse myös nosti elokuvan omien elokuviensa top 3 -listalle. Tämä ei sinällään ole ihme, sillä elokuva on yksi Hanksin uran menestyneimmistä. 

Lentopallon myyntihinnan uskottiin alun perin liikkuvan kymmenissä tuhansissa euroissa, joten lopullinen summa hämmensi kaikki. 

Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Wilsonin lisäksi huutokaupassa myytiin myös muita tunnettuja elokuvamuistoesineitä. Mukana oli muun muassa asu, jota Will Ferrell käytti vuoden 2003 Elf-elokuvassa. Kyseisen puvun myyntihinta nousi sekin yli odotusten 205 000 euroon. 

Lue myös: Tom Hanks herkistyi kyyneliin haastattelussa - muisteli edesmennyttä ystäväänsä

Lähteet: Unilad, BBC

Uusimmat