Kuva: Liv

Tänään tv:ssä: Kotimainen komedia, jonka ikärajaa nostettiin seksikohtauskohun jälkimainingeissa

14.12.2021 07:15 - Iiro Myllymäki

Ei kiitos -elokuvan trailerin sisältämä seksi nousi ensin kohun keskelle, ja myöhemmin koko elokuvan ikärajaa nostettiin.

Ei kiitos on kotimainen komediaelokuva vuodelta 2014. Se perustuu Anna-Leena Härkösen kirjoittamaan samannimiseen romaaniin, joka ilmestyi vuonna 2008. Elokuvan on ohjannut Samuli Valkama.

Elokuva kertoo Helistä (Anu Sinisalo), joka on avioliitossa Matin (Ville Virtanen) kanssa. Liitossa ongelmana on, että Matin ei tee koskaan mieli seksiä. Läheisyyden puutteeseen turhautunut Heli kohtaa nuoren ja komean elokuvatuottaja Jarnon (Kai Vaine), joka asettaa naiselle liian voimakkaan kiusauksen.

Ei kiitos -elokuvan traileri nousi elokuvan julkaisun aikoihin kohun keskelle. Trailerissa oli nähtävissä seksikohtaus, jossa Vaine nähdään takaapäin täysin alasti. Muun muassa Ilta-Sanomat uutisoi tuolloin, että asiasta pahastuneen yleisöpalautteen vuoksi ikärajoja luokitteleva Meku eli Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (Kavi) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö otti kyseisen trailerin uudelleen tarkasteluun. Trailerin ikärajaa nostettiin K12:sta K16:een. Tätä ennen seksikohtaustrailerin pääsivät näkemään jopa 9-vuotiaat lapset aikuisen seurassa elokuvateatterissa, mistä eräs helsinkiläisäiti kirjoitti Helsingin Sanomien yleisönosastolle.

Traileri on myös YouTubessa ikärajaluokitettu, eli sen pääsee näkemään vain kirjautuneena ja 18 vuotta täyttäneenä käyttäjänä. Traileriin pääset tästä linkistä.

Trailerista nousseen kohun jälkeen koko elokuvan ikärajaa päädyttiin nostamaan K12:sta K16:een, uutisoi muun muassa Raumalainen-lehti. Ikärajaa nostettiin elokuvan lukuisten seksikohtausten perusteella. Kavi kertoi myös, että runsas seksiin liittyvä puhe elokuvassa korosti sen seksuaalista sisältöä.

Ei kiitos
Klo 22.15
Liv

Lue myös: Eternals-leffassa on Marvel-elokuvien ensimmäinen seksikohtaus - ohjaaja perustelee

Lue myös: Miten seksin illuusio luodaan elokuvissa? "Näyttelijät saattavat olla aika kaukanakin toisistaan"

Lähteet: Ilta-Sanomat, Raumalainen

Kilpailut

Uusimmat