Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä: Liam valkaisee ihoaan vessanpuhdistusaineella - ulkonäköpakkomielle voi viedä hengen

08.03.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Ohjelmassa tavataan Liam, jonka pakkomielteenä on malli Katie Pricen ulkonäkö.

Tänään televisiossa on luvassa tunnin mittainen sukellus itseruskettavien voiteiden, pistosten ja tuhansien eurojen leikkausten maailmaan, kun muutamat nuoret aikuiset ovat valmiita menemään hyvin pitkälle näyttääkseen esikuviltaan.

Ohjelmassa tavataan Liam, jonka pakkomielteenä on malli Katie Pricen ulkonäkö. Liam käyttää litroittain itseruskettavia voiteita, käy suihkurusketuksessa sekä vielä päälle solariumissa, jotta olisi riittävän päivettyneen näköinen.

Solarium lisää huomattavasti ihosyövän riskiä, mutta Liam ei välitä. Hänelle rusketus on niin suuri pakkomielle, että hän on valmis ottamaan riskejä vieläkin enemmän.

Liam kertoo valkaisevansa ihonsa kerran viikossa. Hän käyttää ihonsa valkaisuun vessan puhdistukseen tarkoitettua pesuainetta.

Ai miksi hän valkaisee ihoaan, mikäli haluaa olla päivettynyt? Liam kertoo, että useat kerrokset itseruskettavaa paakkuuntuvat erityisesti polviin ja kyynärpäihin, eikä tämä näytä hänen mielestään miellyttävältä.

Ihon valkaisu valkaisuaineella voi aiheuttaa vakavia ihovaurioita, kemiallisia palovammoja ja esimerkiksi pysyviä pigmenttimuutoksia.

Tällaista ei tule ikinä kokeilla kotona.

Ystävät ovatkin huolissaan Liamin vaarallisista tavoista ja yrittävät saada tämän lopettamaan itsensä tuhoamisen valkaisuaineella.

Intervention aikana ystävät kuitenkin kuulevat tarinan, kuinka Liam tuli huijatuksi ravintolaillan aikana ja hänen huulensa täytettiin ruokaöljyllä.

Dokumentissa seurataan myös kolmekymppistä Chloeta, joka haluaa näyttää Kim Kardashianilta sekä ihmis-Keniksi pyrkivää Shanea. Myös he ovat valmiita tekemään radikaaleja muutoksia kehoonsa, jotta näyttäisivät julkisuuden henkilöiltä, olivat esikuvat oikeita tai eivät.

4D: Haluan näyttää julkkikselta

8.3.2022

Klo 20.00

Nelonen

Lue myös: Kuvien välissä vain 10 sekuntia - personal trainer todisti videolla, kuinka meitä huijataan somessa

Kilpailut

Uusimmat