Kuva: AOP

10 mieltä painavaa kysymystä huijariperijättären tarinasta - oikea Anna Delvey kommentoi sarjaa

14.03.2022 13:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Anna Delvey esiintyi saksalaisena perijättärenä ja onnistui näin kustantamaan itselleen hulppean elämän vuosien ajan.

Tarinalla on aina kaksi puolta. Huijariperijättärenä tunnettu Anna Delvey, oikealta nimeltään Anna Sorokin, 31, kertoo Forbitten Fruits -podcastissa omia näkemyksiään Netflix-sarjasta Inventing Anna, joka kertoo Delveyn tarinaa. Forbitten Fruits on näyttelijä Julia Foxin, 32, sekä näyttelijä Niki Takeshin luotsaama sarja.

Delvey oli haastattelun aikana Orange Countyn rangastuslaitoksessa. Hän kertoo, ettei ole katsonut kaikkia sarjan jaksoja, mutta kertoo huomanneensa, että kaikki sarjassa kerrottu ei hänen mukaansa ole totta.

- Halusin rakentaa jotain aivan tyhjästä, Anna kertoo.

- Halusin jonkin oman jutun ja halusin hallita. Halusin kertoa ihmisille, mitä heidän tulisi tehdä. Siinä on erilainen lataus, maksaako ihmisille vai maksattaako ihmisillä, hän jatkaa.

1. Onko Delvey katsonut Inventing Anna -sarjan?

- Olen katsonut joitakin osia sarjasta muutamien toimittajien kanssa, Delvey kertoo podcastissa.

- Sarja oli vaikeaa katsottavaa, joissakin kohdissa oli vain pakko katsoa pois päin... On niin vaikeaa huomata, miten ihmiset näkevät sinut. Yllätyin, että tällaisenako näyttäydyin?, hän jatkaa.

2. Millaisissa väleissä Delvey on nykyään vanhempiensa kanssa?

Delveyn mukaan hän soitteleen vanhempiensa kanssa muutaman kerran viikossa. Delveyn mukaan hän on muuttanut hyvin nuorena pois kotoa, joten hänen vanhempansa ovat tottuneet siihen, ettei hän ole paikalla.

3. Mitä mieltä Delvey oikeasti on Julia Garnerin aksentista?

Sarjassa Delveytä näyttelee Julia Garner, 28. Delvey ja Garner ovat tavanneet toisensa kerran.

- Hän tuli tapaamaan minuaan Albioniin ja hän oli oikein suloinen tyttö. Meillä oli yksi tapaaminen ja pyysin häntä puhumaan aksentillani. Se oli todella outoa, sillä itse kuulee itsensä aivan eri tavalla, Delvey muistelee podcastissa hänen ja Garnerin tapaamista.

4. Onko rangaistus sopiva rikokseen nähden?

Kärsittyään neljä vuotta rangaistuksestaan huijattuaan hotelleja, pankkeja sekä ystäviään satojentuhansien dollareiden edestä, Delvey vapautettiin ehdonalaiseen. Vain kuusi viikkoa ehdonalaisen alkamisen jälkeen Delvey vietiin rangaistuslaitokseen luottokortin ylihöyläämisen vuoksi.

Delvey taistelee rangaistuslaitoksessa Saksaan karkoittamista vastaan, sillä hän on edelleen maahanmuuttaja.

- Joidenkin mielestä sain liian kevyen tuomion: minun olisi pitänyt saada 20 vuotta vankeutta teoistani. Joten arvelen, että nämä tulevat olemaan vaihtoehtoni.

5. Mikä on oikea tarina oikeussalissa tapahtuneen asudraaman takana?

Sarjassa nähdään kohtaus, jossa Delvey kieltäytyy menemästä oikeussaliin vankila-asussa. Delvey kertoo, että näin tosiaan tapahtui.

- Minulle kerrottiin, että jonkun pitäisi tuoda minulle vaatteet vankilaan, Delvey kertoo tapahtumista.

Toimittaja Jessica Pressler, joka on ollut sarjan Vivian-hahmon inspiraationa, kävi Delveyn mukaan todella ostamassa hänelle korkokengät, jotka Delvey sai lopulta oikeudenkäyntiin itselleen.

6. Onko Delvey todella Instagramissa?

Delvey kertoo haastattelussa, ettei hän pääse itse tällä hetkellä Instagramiin. Sen sijaan joku toinen henkilö tekee julkaisut hänen puolestaan.

- Se olen minä, mutta joku toinen tekee päivitykset puolestani, hän selittää.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

7. Millaisissa väleissä Delvey on entisen ystävänsä, Rachel Williamsin kanssa?

Delvey kertoo huomanneensa, että hänen entinen ystävänsä Rachel Williams puhuu sarjaa vastaan.

- Aina kun keskustelen jonkun kanssa puhelimessa, he sanovat: 'näimme jälleen rotannaamaisen Rachelin televisiossa'. Sanon aina, että odottakaas, Delvey kertoo.

- Sitten avaan The Postin, se on todella ärsyttävää. Se on taas yksi artikkeli liikaa tälle päivälle, Delvey summaa tuntemuksiaan.

8. Yrittikö Delvey todella riistää henkensä, jotta voisi jäädä Yhdysvaltoihin?

Sarjassa Delveyn hahmoa syytetään lavastaneen itsemurhayrityksen päästäkseen vieroitukseen, jotta tämän Yhdysvaltain viisumi ei vanhenisi. Oikean Delveyn mukaan viisumijärjestelmä ei toimi tällä tavoin.

- Eivät he välitä siitä. He eivät välitä, vaikka olisit sydänleikkauksessa, hän kertoo.

- En tiennyt mitään siitä. Tiedän vain, että vieroitushoidossa ei voida pidättää, mutta tiedän sen vasta nyt. En tiennyt sitä silloin, Delvey summaa haastattelussa.

9. Mikä on totuus Delveyn deittailusta?

Sarjassa tavataan Chase, joka on Delveyn poikaystävä. Onko hän oikea henkilö?

- Sanoisin, että Chase on yhdistelmä useita henkilöitä. Puolet on totta ja puolet fiktiota, Delvey kertoo.

Hänen mukaansa oikeasta ketään Chase-nimistä henkilöä ei ole ollut hänen lähipiirissään. Hän kuitenkin myöntää, että hänen on ollut useita miesystäviä aikuisiällään.

10. Kuka on Nora?

Delvey elää sarjassa yhdessä varakkaan, vanhemman naisen, Noran, kanssa. Delvey käyttää Noran Bergford Goodmanin tiliä. Bergford Goodman on yhdysvaltalainen luksustavaratalo. Delvey käyttää myös Noran luottokortteja kustantaakseen itselleen ylellistä elämää.

Rangaistuslaitoksessa tällä hetkellä oleva, oikea Delvey kertoo, että tämä ei ole totta.

- Kunpa olisin tehnyt sen, hän kommentoi sarjan tapahtumia.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Anna Delvey huijasi vuosina 2013 - 2017 olevansa saksalainen perijätär. Huijauksen avulla hänen onnistui petkuttaa niin pankkeja, hotelleja kuin ystäviään yhteensä satojentuhansien dollareiden edestä. Hänet tuomittiin teoistaan vankilaan neljästä kahteentoista vuoteen.

Delveyn tarinasta on kirjoitettu lukuisia artikkeleita, kirjoitettu kirjoja, tehty podcast-sarja sekä Netflixin Inventing Anna -sarja.

Lue myös: Seurapiirielämää hulppeissa puitteissa - Anna Sorokinin tarinaa on vaikea uskoa todeksi

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat