Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Alkuperäisen Matrix-saagan finaali - Keanu Reeves ymmärtää pettyneet reaktiot

20.04.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

Matrix Revolutions sai viileän vastaanoton vuonna 2003.

Matrix Revolutions on scifi-elokuva vuodelta 2003. Kyseessä on alkuperäisen Matrix-trilogian viimeinen osa, joka sai vielä jatkoa neljännen elokuvan merkeissä vuonna 2021. Elokuvassa koneet lähestyvät viimeistä inhimillistä linnaketta Zionia. Koneiden virtuaalimaailmassa vankina oleva Neo (Keanu Reeves) valmistautuu viimeiseen kohtaamiseen agentti Smithin kanssa.

Kuten kaksi ensimmäistäkin Matrix-elokuvaa, myös Matrix Revolutionsin ovat ohjanneet Lana ja Lilly Wachowski. Kolmas osa sai kriitikoilta ja yleisöltä vaisun vastaanoton. Kritiikkejä yhteen kokoavalla Rotten Tomatoes -sivustolla todetaan, että vain 35 prosenttia kriitikkojen arvioista oli myönteisiä.

”Tämä on pettymyksen aiheuttava päätös Matrix-trilogialle. Hahmot ja ideat jäävät alisteisiksi erikoistehosteille”, todetaan sivustolla muotoillussa arvostelujen yhteenvedossa.

Siinä missä ensimmäinen Matrix-elokuva oli yleisesti hehkutettu, jatko-osat eivät monien mielestä onnistuneet toisintamaan alkuperäisen leffan viehätystä. Tämä otettiin esiin Keanu Reevesin haastattelussa vuonna 2021 The Guardianissa. Toimittaja kertoi Reevesille olleensa aikanaan erittäin pettynyt Matrixin jatko-osiin. Elokuvien päätähti osoitti ymmärtävänsä toimittajan kannan. Reeves kertoi itse olleensa vastaavalla tavalla pettynyt alkuperäisen Star Wars -trilogian päättäneen Jedin paluu -elokuvan äärellä.

- Ymmärrän täysin, mistä puhut. Tiedän tuon kokemuksen elokuvien katsojana. Yritän kuitenkin vain antaa elokuvien olla. Yritän ajatella, mitä tekijät ovat tavoitelleet. Se on heidän taideteoksensa. Yritän vain kohdata sen, Reeves sanoi.

Matrix Revolutions
Sub
klo 21.00

Lue myös: Frozen-tähden mielestä Keanu Reeves on aikamme suurin näyttelijä - "Hän nosti rimaa kaikille"

Lue myös: Keanu Reevesistä tehty meemi nousi puheenaiheeksi - näyttelijä kertoo, mitä kuvassa tapahtuu

Lähteet: Rotten Tomatoes, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat