Kuva: Emmi Moilanen

Ellinoora muistelee häkellyttävää hetkeä, kun Ed Sheeran ehdotti yhteistyötä: "Hän oli ihan tosissaan"

04.05.2022 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ellinoora laulaa uutuuskappaleessa myös suomeksi.

Muusikko Ellinoora, 28, saavutti urallaan uuden, merkittävän etapin tehtyään Ed Sheeranin, 31, kanssa dueton Sheeranin kappaleesta 2step. Uudella versiolla Ellinoora laulaa sekä yhdessä Sheeranin kanssa englanniksi että yhden säkeistön yksin suomeksi.

Radio Novan Aki Linnanahteen ja Minna Kuukan haastattelussa Ellinoora kertoo kaiken alkaneen Sheeranin Suomen keikan aikoihin vuonna 2019, kun Sheeranin keikan lämmittelijä Zara Larsson oli sairastanut. Ensin Sheeran kyseli, minkälaista musiikkia Ellinoora tekee ja pudottikin sitten yllättävän ehdotuksen.

- Sitten hän kysyi, että onko sulla keikkaa huomenna. Luulin, että tämä on joku small talk -asia, mutta hän oli ihan tosissaan ollut. Se jäi tapahtumatta, kun lämppäriartisti sitten parani. Olin kyllä niin hybriksissä silloin, että ehkä ihan hyvä niin, Ellinoora nauraa.

Polut kohtasivat uudelleen Tukholmassa, kun Ellinoora pääsi muutaman muun suomalaisartistin kanssa kuuntelemaan Sheeranin uuden albumin ennakkoon. Sitten Ellinooraan jo otettiinkin yhteyttä, että kiinnostaisiko häntä mahdollinen yhteistyö.

- Viime vuosi oli pitkä vuosi ja tehtiin paljon töitä, olin aika loppu siinä loppuvuodesta. Sitten istuttiin studiossa ja mun pitäisi kirjoittaa totuudenmukaisesti ja jollain tavalla elämäni parhaat lainit, eipä siinä oikein auta muuta kuin tehdä, Ellinoora muistelee.

Ellinoora pohtii haastattelussa myös, että päivät ovat pitkiä, mutta toisaalta hän saa tehdä työkseen juuri sitä, mitä on halunnut.

- Eilen illalla oltiin kymmeneen asti studiossa, kuuntelin JVG:n Amatimies-versiota ja lauleskelin mielessäni, että on "pakko painaa pitkää päivää". Tämä on sitä, mitä on halunnut tehdä, täytyy ottaa ilo irti ja päästää siitä jännityksen peikosta nyt vaan irti, Ellinoora kuvailee.

Lue myös: Ellinoora tekee historiaa ja laulaa dueton megatähti Ed Sheeranin kanssa: "En tiedä, miten päin olisin"

Lue myös: Mestarit Areenalla -kohu on nyt saanut päätöksensä: "Kunnioitamme toinen toistemme työtä"

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat