Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Ihmiset eivät enää pysty lisääntymään - toimintatrilleri sai arvostusta osakseen

29.05.2022 07:15 - Iiro Myllymäki

Ihmisen pojat -elokuva sijoittuu dystooppiseen tulevaisuuteen 2027.

Ihmisen pojat on Alfonso Cuarónin ohjaama elokuva vuodelta 2006. Dystooppisessa toimintatrillerissä eletään vuotta 2027 eivätkä ihmiset enää pysty lisääntymään. Tämän takia ihmiskunta on katoamisen partaalla. Entinen aktivisti Theo Faron (Clive Owen) suostuu viemään kuin ihmeen kaupalla raskaaksi tulleen naisen turvapaikkaan, jotta ihmiskunnan toivo säilyisi.

Clive Owenin lisäksi elokuvaa tähdittävät muun muassa Julianne Moore, Charlie Hunnam ja Michael Caine.

Elokuva sai hyvät arvostelut kriitikoilta. Rotten Tomatoes -elokuvasivuston kriitikkojen yhteenvedossa todetaan, että elokuva toimii monella tasolla.

”Ihmisen pojat toimii jokaisella tasolla - väkivaltaisena takaa-ajotrillerinä, fantasiamaisena varoittavana tarinana ja hienostuneena ihmisdraamana yhteiskunnista, jotka kamppailevat elämisen tähden”, sivulla kirjoitetaan.

Elokuva oli ehdolla kolmen Oscarin saajaksi parhaan sovitetun käsikirjoituksen, kuvauksen ja leikkauksen kategorioissa. Vuonna 2017 elokuva tuli 13. sijalle, kun 177 elokuvakriitikkoa äänesti 2000-luvun parhaista elokuvista.

Ihmisen pojat -elokuvan lisäksi Alfonso Cuarón on ohjannut muun muassa elokuvat Harry Potter ja Azkabanin vanki, Gravity sekä Ja äitiäs kans.

Ihmisen pojat
Sub
klo 21.00

Lue myös: Netflixin kaikkien aikojen kallein tuotanto julkaistaan pian - mukana huippunäyttelijät

Lue myös: Thor-elokuvan traileri kerää hehkutusta - varsinkin eräs yksityiskohta on fanien mieleen

Lähteet: Rotten Tomatoes, IMDB, BBC

Kilpailut

Uusimmat