Kuva: AOP

Lizzo puhuu matkastaan kehopositiivisuuteen: 'En ollut valmis uskomaan, että olisin haluttava'

22.07.2022 12:15 - Riia Frost

Lizzo kertoo haastattelussa muun muassa hänen nykyisestä suhteestaan sosiaaliseen mediaan, joka osaa olla välillä hyvinkin julma.

Räppäri ja laulaja Lizzo, 34, on ollut avoimesti kehopositiivisuuden puolestapuhuja. Kehopositiivisuudessa tavoitteena on nostaa kaikenlaisten kehojen tasa-arvoista kunnioitusta ja oikeuksia. Lizzo onkin kannustanut muita olemaan sujut oman vartalonsa kanssa ja on myös itse kantanut kehoaan ylpeästi kehokritisoijista huolimatta.

Lizzo ei ole kuitenkaan aina ollut sujut itsensä ja oman kehonsa kanssa. Räppäri kertoo Elle-haastattelussa, että kun hän aloitteli nuorena laulajana ja räppärinä, hänestä oli mukavempaa esiintyä tyttöbändeissä. Tämä siksi, koska tuolloin hän koki epävarmuutta omasta painostaan.

- Melkein jokainen tähti, jonka näin lavalla oli paljon laihempi ja vaaleampi kuin minä, eivätkä he näyttäneet lainkaan minun kaltaiseltani. Toki oli naisia, kuten Missy Elliott ja Queen Latifah, mutta he olivat poikkeuksia sääntöön, Lizzo muistelee viitaten tummaihoisiin rap-laulajiin.

- Joten siksi minusta tuntui, että vaikka kappale olisi hyvä, ihmiset eivät haluaisi kuulla sitä minun suustani. Joten ajattelin, että jos minun kanssani on lavalla muitakin ihmisiä, se veisi huomion hieman pois minusta, Lizzo lisää.

Nuori Lizzo siis halusi tuolloin näyttää samalta kuin monet laihat artistit. Lizzo kuitenkin nykyään tietää, ettei pop-tähteys tarkoita todellakaan sitä, mitä hän oli nuorempana ajatellut.

- Tiedän että jotkut ihmiset haluavat nykyään näyttää minulta, mutta kerron vain, millaista oli aikaisimpina vuosinani. En todellakaan ollut valmis uskomaan, että olisin haluttava. Minulle pop-tähteyteen kuului, että ihmiset joko haluavat olla sinä tai olla sinun seurassasi. Enkä kokenut täyttäväni mitään noista ominaisuuksista, Lizzo avaa.

Lizzo kävi läpi pitkän kamppailun itsensä kanssa päästäkseen nykyiseen kehopositiiviseen asenteeseensa. (kuva: AOP)

Lizzo yrittikin pitkään teeskennellä olevansa jotakin muuta kuin oma itsensä ja alkoi saada ympärilleen ihmisiä, jotka ajattelivat hänen olevan todella kaunis. Lizzolla oli aikaisemmin ollut ystäviä, jotka pyörivät hänen ympärillään ainoastaan, jotta he tuntisivat oman olonsa paremmaksi ylipainoisen naisen rinnalla. Myöhemmin Lizzon tosiystävät, jotka ajattelivat Lizzon olevan kaunis omana itsenään, saivat hänet lopulta itse uskomaan siihen myös.

Jossain vaiheessa Lizzo lopetti teeskentelyn ja päätti muuttaa asennettaan ja tapaa nähdä itsensä.

- Ajattelin, että kauneuteni onkin todellinen. Luulen, että se on erittäin tärkeä asia, koska silloin alat vetämään puoleesi ihmisiä, jotka näkevät sinut sellaisena kuin sinä näet itsesi. Kuka tahansa henkilö ympärilläsi tulee huomaamaan, miten näet itsesi, Lizzo toteaa.

Nykyisestä optimistisesta asenteestaan huolimatta Lizzo ei ole kuitenkaan säästynyt rasistisilta ja lihavuusfobisilta kommenteilta. Lizzo onkin moneen otteeseen näpäyttänyt kehokritisoijia muun muassa Instagram-tarinoissaan. Räppäri kuvaileekin nykyistä suhdettaan sosiaaliseen mediaan, joka osaa olla välillä liiankin julma.

- En tarvitse sosiaalista mediaa, vaan se tarvitsee minua. Sosiaalinen media kirjaimellisesti tarvitsee ihmisiä toimiakseen. Minun ei tarvitse enää mennä internettiin, jotta tuntisin oloni paremmaksi. Minulla on terapeutti, parhaat ystävät ja uskomaton tiimi ympärilläni, joille voin puhua. Minulla on siis rakkautta, Lizzo sanoo.

Lizzo haluaa auttaa ihmisiä muun muassa musiikillaan.

- Maailmassa on miljoonia ihmisiä, jotka käyvät samoja asioita läpi kuin minä. Kaikilla heillä ei ole paikkaa saada äänensä kuuluviin, tukijärjestelmää, taloudellista vapautta tai pääsyä tiettyihin asioihin tunteakseen olonsa paremmaksi. En halua, että ihmiset joutuvat kärsimään kuin minä, Lizzo lisää.

Lizzon henkinen kasvu itsensä kanssa ja siihen liittyvät vastoinkäymiset onkin ikuistettu hänen uusimpaan Special-albumiin.

Lizzo (kuva: AOP)

Lue myös: Lizzo muutti hittinsä sanoituksia faniensa pyynnöstä: "En ikinä halua edistää herjaavaa kielenkäyttöä"

Lue myös: Lizzo paljastaa olevansa parisuhteessa - mysteerimiehen henkilöllisyys on pidetty salassa

Lähteet: Elle

Kilpailut

Uusimmat