Kuva: AOP

Samu Haber häpesi taannoista huumekohuaan, mutta ei vaihtaisi tapahtunutta pois: "Tärkeä kokemus"

02.10.2022 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Haber julkaisee musiikkia nyt suomeksi.

Samu Haberin debyyttialbumi Pelastetaan maailma julkaistiin perjantaina. Haber tuli tunnetuksi Sunrise Avenue -yhtyeestä, joka noteerattiin myös erityisesti kansainvälisesti. Haber kertookin Iskelmän haastattelussa saaneensa olla Suomessa melko rauhassa faneilta, koska suurin suosio on ollut maailmalla. Nyt julkaistu musiikki on kuitenkin suomeksi, ja se jännittää artistia.

- Vähän jännitin, kun aloin tehdä suomenkielisiä biisejä, että mitä se aiheuttaa. Olen vähän nauttinut, että huomio on ollut enemmän muualla ja täällä olen voinut mennä Prismaan miettimään, että ostaisiko päärynöitä. En tiedä voisiko Tähkä tai Tuisku, Haber pohtii.

Haber on kuitenkin tehnyt pitkän julkisen uran jo ennen nyt julkaistavaa albumiaan. Kysyttäessä hän kuitenkin vastaa, että ei koe uhranneensa uransa vuoksi mitään.

- En mä kyllä ole uhrannut mitään. Olen vain saanut olla hienoissa hetkissä. Toki joissain kohdissa oli aika poikki ja eksynyt omaan tarinaansa. Onneksi on ihmisiä ympärillä, jotka näkevät mut vain Samuna, hän kertoo.

Huumekohu vei kaikki voimat

Viime vuonna Haber sai tuomion vuoden 2019 huumausainerikoksestaan. Tullessaan aikanaan pidätetyksi hän ehti hetken luulla, että oliko kaikki nyt tässä. Muusikko kertoo, että huumekohu hävetti häntä alkuun paljon.

- Vitsi mua hävetti, olin tosi pettynyt itseeni. Kyllä se silloin sattui tosi paljon ja ihan ansaitusti sainkin skeidaa. Tiedän, että saatan olla esikuva nuorille, Haber muistelee.

Tilannetta hankaloitti alkamaisillaan oleva pandemia, jonka myötä Haber koki ajoittain jäävänsä yksin synkkyyteen. Läheisten ja ammattilaisten avulla hän kuitenkin pärjäsi ja nyt ei vaihtaisi kokemustaan poiskaan.

- Yllättävistä tahoista tuli hyväksyntää, tukea ja sitä, että "mulle sä olet aina sä". Siinä ei ilman ammattilaisten apua selvinnyt, se oli aika kovaa kyytiä. Terapeutti kysyi, että haluaisinko, että tuota ei olisi tapahtunut ja vastasin "ei, tämä on ollut tärkeä kokemus elämässä", Haber toteaa.

Lue myös: Samu Haber sai huumetuomion, kommentoi sakkorangaistusta: "Kallis oli viimeinen kesälomapäivä"

Lue myös: Suosikkiohjelma herätti Samu Haberilla ajatuksen laulaa suomeksi - "Ilmaisen itseäni paremmin"

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat