Kuva: Jaakko Jääskeläinen

Lauri Salovaara vaihtaa 1500 euron viikkobudjetin 80 euroon - "Menee tunteisiin"

16.10.2022 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Rikkaat ja rahattomat -ohjelman uusi kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 20.

Suositun Rikkaat ja rahattomat -ohjelman uusi kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa keskiviikkona. Ensimmäisessä jaksossa viikon kestävän budjettivaihdon tekevät yrittäjä Lauri Salovaara ja nuorisotyöntekijä Jaakko Jääskeläinen.

Salovaara ja Jääskeläinen asuvat viikon ajan toistensa kodeissa ja elävät kummankin normaalin viikkobudjetin mukaan. Lauri ja Jaakko elävät taloudellisesti hyvin erilaisia elämiä, ja roolien vaihtuessa etenkin Lauri odottaa jännityksellä tulevaa viikkobudjettiaan

Lauri saa eteensä kirjekuoren, jonka sisältö saa hänet mietteliääksi. Hän tottunut elämään 1500 eurolla viikon.

- Siis viikkobudjetti on 80 euroa. Tämä vetää hiljaiseksi. 80 euroa, jonka pitää riittää viikossa elämiseen. Wau. Tämä menee jo tunteisiin. Ei sillä, ettenkö pärjäisi, hän sanoo rahoja katsellessaan.

Lauri tiedostaa monien tulevan toimeen 80 euron viikkobudjetilla. Hän on tehnyt kovasti töitä oman taloudellisen tilanteensa eteen ja tottunut rahan tuomiin mahdollisuuksiin.

- Tuntuu, että olen oikein pöyhkeä, kun on tietynlaista autoa ja mökkiä somessa. Toki se on markkinointia, mutta tuntuu kahta kauheammin, että mitäs elvistelet siinä. Kaikilla ei ole mahdollisuutta siihen.

Jaakko taas on hämmästynyt saamastaan summasta, eli 1500 eurosta.

- Mitä ihmettä? Tässä loppuvat sanat kesken. En osannut odottaa tuollaista summaa - saatika tunnetta, kun pitää sellaista summaa kädessään. Jotenkin rahan käsitys katoaa, se on sellainen oma tunteensa, hän sanoo ja yrittää prosessoida tilannetta mielessään.

- Mihin ihmeeseen voi tunkea näin paljon rahaa viikossa? Jaakko pohtii.

Lauri suuntaa ruokakauppaan käyttämään viikkobudjettiaan. Koska rahaa on totuttuun verrattuna vähemmän, pitää hänen miettiä ostoksensa tarkkaan.

- Kyllä tuolta jokin tonnikala pitää ottaa. 28 euron kilohinta tonnikalalle? Näitä olisi pitänyt joskus katsoa vähän tarkemmin.

Rikkaat ja rahattomat Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös: Rita ja Aki Mannisen viikkobudjetti on yli 1700 euroa - nyt he kokeilevat elää täysin eri tavalla

Kilpailut

Uusimmat