Kuva: AOP

Taustatietoa The Crown -sarjan ystäville - kaikki prinsessa Dianan ja Hasnat Khanin romanssista

12.11.2022 09:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Prinsessa Diana seurusteli kahden vuoden ajan sydänkirurgin kanssa.

Ison-Britannian kuningashuoneen käänteitä seuraavan The Crown -sarjan viidennellä tuotantokaudella käsitellään muun muassa prinsessa Dianan ja nykyisen kuningas Charlesin vuonna 1996 tapahtunutta avioeroa. Pari oli asunut ennen avioeroa erillään jo vuodesta 1992 saakka.

Prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1997. Samassa onnettomuudessa menehtyi niin ikään prinsessan silloinen kumppani Dodi Al-Fayed.

Yksi Dianan vähemmän tunnetuista kumppaneista oli sydänkirurgi Hasnat Khan. Dianan ja Khanin kerrotaan olleen suhteessa kahden vuoden ajan aina vuodesta 1995 vuoteen 1997. Khania näyttelee sarjassa Humayun Saeed.

Kuinka pariskunta tapasi toisensa?

Diana ja Khan tapasivat vuonna 1995 Royal Bromptonin sairaalassa, jossa Diana oli vierailemassa sydänleikkauksesta toipuvan ystävänsä luona. Diana vieraili usein sairaalassa tavatakseen sairaalan potilaita sekä mielitiettyään Khania.

- Minusta hän oli hyvin tavallinen ihminen. Meillä kaikilla on varjopuolemme, mutta hän oli hyvin tavallinen ihminen, jolla oli upeita ominaisuuksia, sekä joitakin varjopuolia, esimerkiksi huonoja tapoja, Khan kuvaili Dianaa vuonna 2008 antamassaan haastattelussa.

- Hän teki hienoa työtä maan ja ihmisten hyväksi, Khan jatkoi.

Romanssi

Pariskunta seurusteli vuodesta 1995 vuoteen 1997 saakka, mutta he halusivat pitää suhteensa poissa julkisuudesta. Pariskunnan kerrotaan tavanneen usein Dianan asuttamassa Kensingtonin palatsissa, jonne Khan livahti Dianan hovimestarin auton takakontissa.

Dianan kerrotaan jättäneen Khanille viestejä Dr. Armani -salanimellä. Dianan kerrotaan myös käyttäneen peruukkeja hämätäkseen valokuvaajia pariskunnan käydessä yhdessä ulkona.

Prinsessa vietti aikaa myös Khanin sedän omistamassa asunnossa.

Kuinka vakava suhde oli?

Pariskunta puhui mahdollisesta tulevaisuudesta yhdessä eroavaisuuksistaan ja haasteistaan huolimatta. Diana vieraili Pakistanissa useita kertoja pariskunnan suhteen aikana. Diana tapasi myös kaikessa hiljaisuudessa Khanin perheen ja hänen kerrotaan harkinneen muuttoa Pakistaniin, jotta heidän suhteensa voisi jatkua.

Diana esitteli Khanin myös lapsilleen prinssi Williamille ja prinssi Harrylle. Dianan kerrotaan myös opiskelleen Koraania iltaisin.

Ongelmat

Khan on puhunut myös suhteen ongelmista.

- Tiesin, etten pystyisi elämään normaalia elämää, hän totesi Dianan kuoleman tutkimista varten antamassaan lausunnossa vuonna 2008.

- Ensisijainen huoleni oli se, että jos menisimme naimisiin, elämäni tulisi olemaan helvettiä hänen takiaa, Khan kertoi pohtineensa.

Sydänkirurgi kertoi tuolloin olleensa myös huolissaan siitä, että mikäli pariskunta saisi yhteisiä lapsia, eivät nämä pystyisi elämään tavallista elämää.

Khan kertoi tuolloin todenneensa Dianalle, että he pystyisivät elämään normaalia elämää ainoastaan Khanin kotimaassa Pakistanissa. Diana harkitsi asiaa, mutta kieltäytyi lopulta.

Ero

Khan kertoi vuonna 2008, että pariskunnan suhde päättyi eroon kesällä 1997, sen jälkeen, kun Diana palasi lomamatkalta Mohammed Al-Fayedin jahdilta.

- Diana kertoi minulle, että suhteemme on ohi, Khan kertoi.

Edesmenneellä prinsessalla oli romanssi Mohammed Al-Fayedin pojan, Dodi Al-Fayedin kanssa.

Khan kertoi uskoneensa, että Dodi pystyi tarjoamaan Dianalle tämän tarvitsemaa turvaa.

Elämä Dianan jälkeen

Khan meni naimisiin vuonna 2006, mutta suhde päättyi avioeroon. Khan on muuttanut takaisin Pakistaniin, mutta kiistää muuton syynä olleen hänen saamansa negatiivinen huomio suhteestaan Dianaan.

- Jos olisin lähtenyt Iso-Britanniasta tämän vuoksi, olisin lähtenyt vuonna 1997, en nyt, Khan totesi vuonna 2008.

Lue myös: Prinsessa Dianan väitetään ennustaneen kuolemansa - kertoi kuulleensa auto-onnettomuussuunnitelmista

Lue myös: Prinsessa Dianan ikoninen silmämeikki on jälleen trendikäs - syntyy helposti

Lue myös: Prinssi Harry myi Dianan tarinan The Crownille 130 miljoonalla - hovi painostaa purkamaan sopimuksen

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat