Kuva: Auriwear / Promo / Handout

Laulaja Johanna Kurkelalta uusi aluevaltaus - "Kaikki ovat käsintehtyjä ja uniikkeja"

12.11.2022 08:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Auriwear on Kurkelan luoma brändi ja verkkokauppa fantasiamaailmojen inspiroimille neuleille ja asusteille.

Laulaja-muusikko Johanna Kurkela tekee uuden aluevaltauksen. Auriwear on Kurkelan luoma brändi ja verkkokauppa fantasiamaailmojen inspiroimille neuleille ja asusteille. Jokainen tuote on uniikki ja Kurkelan käsistä lähtöisin. Osa tuotteista on valmistettu joko kokonaan tai osittain kierrätysmateriaaleista.

- Niin kauan kuin muistan, olen rakastanut tarinoita ja mielikuvitusmaailmoja. Asioita, joilla on kyky kohottaa kokemustamme todellisuudesta, aivan kuten musiikilla. Sana 'Auri' kuvastaa minulle ilmaisun vapautta, epätavallista kauneutta, elämän maagisuuden löytämistä omaa sisäistä kutsumustaan seuraamalla sekä elämäniloa tästä ainutlaatuisesta elämän tanssista, joka meille kaikille on annettu. Auriwearin kautta, unelmani on tuoda näitä ominaisuuksia myös puettavaan muotoon, herättää mielikuvitus lentämään ja voimaannuttaa kokemaan maailmaa uudella tavalla, Kurkela sanoo.

Kurkela oppi neulomaan isoäitinsä Kertun kautta. Neulomisen yhteydessä Kurkela kuuli isoäidiltään myös satuja.

- Siitä lähtien käsityöt ja fantasiamaailmat ovat kulkeneet mukanani turvasatamina. Nyt kun katson taaksepäin, ehkäpä noiden kahden rakkaan harrastuksen yhteensulautuminen olikin vain ajan kysymys. Olen neulonut enemmän ja vähemmän aktiivisesti koko ikäni. Pääsääntöisesti omaksi ilokseni, mutta usein myös ystäviä ja lähipiiriä pehmeillä paketeilla muistaen, Kurkela kertoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Kurkelalle vaatteet ovat tärkeä osa itseilmaisua. Hän toivoo, että Auriwearin kautta myös muutkin voivat tavoittaa samanlaisia tuntemuksia kuin hän itse kokee.

- Minulle esiintyjänä vaatteet ovat aina olleet tärkeä osa itseilmaisua. Vaatteet saavat meidät tuntemaan. Parhaimmillaan jopa säkenöimään kirkkaammin, uskomaan itseemme ja muuntamaan käsitystämme itsestämme sekä siitä mihin kaikkeen pystymme. Fantasiaa henkivät vaatteet ovat aina tuoneet minulle iloa, ruokkineet luovuutta ja auttaneet pitämään kiinni leikin ja uusien mahdollisuuksien energiasta. Toivon että Auriwearin kautta tuo sama energia voi nyt tavoittaa myös muita, Kurkela jatkaa.

- Kaikki tuotteet ovat käsintehtyjä ja uniikkeja. Aivan kuten musiikissa, rakastan antaa luovuuden viedä, työskennellä intuitiivisesti, ja jakaa lopputulokset sellaisina kuin ne kulloinkin ottavat muotonsa. Sana Phoenix tuotteen nimessä tarkoittaa, että tuote on osin tai kokonaan valmistettu kierrätysmateriaaleista, Kurkela päättää.

Kurkelan sekä Nightwishista tuttujen Tuomas Holopaisen ja Troy Donockleyn Auri-yhtye julkaisi uuden albumin syyskuussa 2021.

Lue myös: Tuomas Holopaisen ja Johanna Kurkelan musiikissa kuuluvat Kiteen luonto ja rakkaat muistot

Lue myös: Johanna Kurkela ja Within Temptation -muusikko yhteistyöhön - kuuntele singlekappale

Kilpailut

Uusimmat