Kuva: MTV

Muodin huipulle -kilpailija Riikka: ”En vaihtaisi päivääkään, mutta en lähde enää ikinä mukaan tämmöiseen”

21.12.2022 15:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Riikka Manni on yksi Muodin huipulle -ohjelman kilpailijoista. Manni kertoo Voice.fi:n haastattelussa hänen suunnittelussaan ilmentyvän intensiiviset värit sekä sirkustausta.

Voit kuunnella haastattelun alta tai suoraan Podplaysta

Muodin huipulle -ohjelma palaa ruutuihin helmikuussa 2023. Ohjelmassa kymmenen muotisuunnittelijaa ottaa toisistaan mittaa erilaisten haasteiden muodossa.

Yksi ohjelman kilpailijoista on tamperelainen Riikka Manni, 32. Manni kertoo Voice.fi:n haastattelussa ohjelmaan osallistumisen olleen hänelle antoisa, mutta samalla raskas kokemus.

– En vaihtaisi päivääkään, mutta en lähde enää ikinä mukaan tämmöiseen, summaa Manni.

Kokemuksesta raskaan hänelle teki jatkuvassa luomisprosessissa oleminen.

– Kuvauspäivät olivat todella pitkiä ja lepoaikaa jäi vähän. Kun oli kokoajan luomistila käynnissä, oli se yllättävän uuvuttavaa.

Ohjelman parhaaksi anniksi hän mainitsee muut kilpailijat ja heihin tutustumisen. Manni näkeekin olevansa myös jatkossa yhteydessä muihin kilpailijoihin ja tekevän heidän kanssaan yhteistyötä.

– Oli meillä pinnan alla kilpailua keskenämme. Kuitenkin enemmän sellaista, että haluamme jokaisen onnistuvan ja tuemme toisia.

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Mannin taustasta mielenkiintoisena tekijänä nousee sirkus. Mannilla on suunnittelijana taustaa teatterista sekä eurooppalaisesta sirkuksesta.

–  Olen opiskellut pukuompelijaksi sekä vaatturiksi. Tämän jälkeen olen lähtenyt suunnittelemaan ja valmistamaan omaa designia. Esiintymisasuja olen tehnyt 15 vuotta. Siitä olen siirtynyt liukuvasti muodin pariin.

Sirkustausta näkyy hänen suunnittelussaan intensiivisinä väreinä sekä käytännöllisyytenä eli vaatteet ovat mukavia päällä ja liikkuvat hyvin. Manni mainitsee suunnittelulleen myös tyypillisiksi piirteiksi leikkisän asenteen sekä pilkkeen silmäkulmassa.

Vaikka suomalaiset pukeutuvat useasti mustaan, näkee Manni asujensa sopivan myös Suomeen.

– Koen suunnitteluni sopivan myös Suomeen sillä musta on loistava taustaväri näille värikkäille luomuksilleni. Tähtään myös ulkomaille enkä ajatellut rajoittuvani vain kotimaahan.

Manni kuitenkin kannustaa jokaista suomalaista kokeilemaan värejä uskaliaasti.

– Ymmärrän, että musta on myös väri ja mukava joillekin. Jos kuitenkaan on yhtään sellainen olo, että uskaltaisinpa minäkin pukeutua värikkäästi niin kannattaa kokeilla – se on vapauttavaa ja ihanaa.

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Muodin huipulle -ohjelma tekee paluun - juontajaksi ja tuomariksi suosittu somevaikuttaja

Lue myös: Mmiisas fanitti jo teininä suosikkiohjelmaa - pääsi nyt sen juontajaksi

Kilpailut

Uusimmat