Kuva: AOP / Shutterstock

Yhdysvaltalaistoimittaja kertoo: Useat ihmiset ovat ehdottaneet hänelle laihdutuslääke Ozempicia

24.02.2023 18:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Ozempic-lääkkettä käytetään diabeteksen hoitoon, mutta nyt julkisuuden henkilöt ovat ottaneet lääkkeen käyttöön pudottaakseen painoaan.

Yhdysvaltalainen toimittaja Meghan McCain, 38, puhuu avoimesti Hollywoodia parhaillaan villitsevästä laihdutuslääke Ozempicista. McCain kirjoittaa aiheesta Daily Mailiin kirjoittamassaan esseessä.

Toimittaja kertoo olevansa hämmästynyt siitä, kuinka useat ihmiset ovat ehdottaneet hänelle Ozempicia painonpudotukseen.

"Yksi pistos kerran viikossa. Pistos kustantaa noin tuhat euroa kerralta, jonka jälkeen kilot sulavat pois", toimittaja kuvailee lääkkeen vaikutusta.

Ozempicia käytetään tyypillisesti diabeteksen hoitoon, mutta nyt useat julkisuuden henkilöt ovat ryhtyneet käyttämään lääkettä pudottaakseen painoaan.

Muun muassa näyttelijä Chelsea Handler, 47, on kertonut käyttäneensä lääkettä tietämättään.

- En edes tiennyt käyttäväni sitä, Handler totesi taannoin Call Her Daddy -podcastissa.

Näyttelijä kertoi tuolloin saaneensa lääkettä häntä hoitaneelta lääkäriltä, joka oli todennut lääkkeen auttavan painonpudotukseen.

McCain kertoo tekstissään useiden ihmisten ehdottaneen hänelle lääkettä painonpudotuksen avuksi. Toimittajan mukaan eräs henkilö tarjosi jopa omia, ylimääräisiä lääkeannoksiaan McCainille.

"Teen tämän hyvin selväksi. En ota sitä. Minä kieltäydyn", McCain toteaa.

McCain sai toisen lapsensa tammikuussa. Lisäksi hänellä 2-vuotias tytär.

"Olen realisti sen suhteen, kuinka kauan kestää saada keho tuntumaan jälleen omalta lapsensaannin jälkeen.", toimittaja pohtii.

"Tuoreena äitinä minulla on velvollisuus näyttää esimerkkiä tyttärilleni, jotka tulevat jonain päivänä kohtaamaan samoja kauneusihanteita. Heidän maailmansa tulee olemaan entistä haastavampi, sillä sosiaalinen media pureutuu yhä syvemmälle amerikkalaisten mieleen. Tämä ei ole sellainen maailma, jollaista toivoisin heille tai itselleni", McCain summaa.

Ozempicia valmistava lääkeyritys Novo Nordisk on kommentoinut aiemmin viihdesivusto E! News:lle, ettei lääkettä ole tarkoitettu jatkuvaan painonhallintaan.

- Olemme tietoisia siitä, että osa terveydenhuollon ammattilaisista saattaa määrätä Ozempicia potilaille, joiden tavoitteena on pudottaa painoa. Novo Nordisk ei suosittele, tue tai kannusta lääkkeiden määräämistä muuhun kuin niille mainittuihin käyttötarkoituksiin, Novo Nordisk toteaa lausunnossaan.

- Me luotamme terveydenhuollon ammattilaisten arvioivan potilaiden yksilölliset tarpeet ja arvioivan, mikä lääke on oikea kullekin potilaalle, lausunnossa summataan.

Lue myös: Koomikko Sheryl Underwood turvautui uuteen lihavuuslääkkeeseen - lääkettä odotetaan Suomen markkinoille ensi vuonna

Lue myös: Kolme yllättävää virhettä, jotka saattavat vaikeuttaa painonhallintaa - asiantuntija kertoo

Lähteet: E! News, CNN

Kilpailut

Uusimmat