Kuva: Nelonen / Tero Ahonen

Uusi musiikkiohjelma alkaa - käännösbiisien kimpussa muun muassa Pate Mustajärvi ja Mira Luoti

14.03.2023 13:15 - Iiro Myllymäki

Suomi soi -ohjelma on osittain Heikki Paasosen kehittelemä.

Nelosella ja Ruudussa alkaa toukokuussa uusi musiikkiohjelma Suomi soi. Ohjelmassa sovitetaan suuria kansainvälisiä hittibiisejä suomeksi. Kyseessä on aivan uusi suomalainen formaatti. Mukana on viisi artistia, jotka esittävät valitsemiaan kappaleita, joista on tehty aivan uudet suomenkieliset versiot.

Ohjelmassa esiintyvät artistit ovat Pate Mustajärvi, Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta, Mira Luoti ja Samuli Putro.

- Me leikitään tässä ohjelmassa meidän lempibiiseillämme ja puhalletaan ilmaa niiden siipien alle. Se on niin kuin paperilennokkien heittämistä – mä otan sen biisin, avaan, taittelen vähän uudella tavalla ja heitän jälleen lentoon, Olavi Uusivirta sanoo.

Popedan myöhemmin tänä vuonna jättävä Pate Mustajärvi jännittää ohjelman alkamista.

- Jännittää ihan pirusti, että mihin sitä tulikaan lupauduttua mukaan. Mutta ihan mahtavaahan tää on, mukava jengi mukana ja loistava bändi! Mustajärvi sanoo.

Jokaisella jaksolla on oma teemansa. Esitysten välissä kuullaan artistien tarinoita ja muistoja valitsemiinsa hitteihin liittyen. Ohjelmassa kuullaan suomenkieliset versiot muun muassa Banglesin Eternal Flamesta, Robbie Williamsin Feelistä ja Aviciin Hey Brotherista. Ohjelma tekee myös kunniaa suomalaiselle käännösiskelmäperinteelle – jokaisessa jaksossa kuullaan myös versioita vanhoista ikivihreistä.

Ohjelma alkaa Nelosella ja Ruudussa 5. toukokuuta.

Kuusiosaisen Suomi soi -ohjelman juontaa Heikki Paasonen. Paasonen on ollut merkittävässä roolissa koko ohjelmaformaatin kehittämisessä. Mies kertoi aiheesta Voice.fi:n haastattelussa Emma Gaalan punaisella matolla helmikuussa.

- Yksi oma lempilapsi, jota olen itse ollut kehittelemässä on Suomi soi -niminen ohjelma, jossa tehdään uusia käännösbiisejä. Se alkaa keväällä Nelosella. Sitä odotan paljon, Paasonen kertoi.

Paasosen koko haastattelun voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Lue myös: Jos Suomi voittaa Euroviisut, onko Heikki Paasonen halukas juontajaksi? Mies kommentoi

Lue myös: Meiju Suvaksen yllättävä paljastus Vain elämää -ohjelmassa saa kollegat hämmentymään

Kilpailut

Uusimmat