Kuva: Heikki Luoto

Syke-sarjasta tehdään uusi elokuva - toivottu hahmo tekee paluun

05.04.2023 13:15 - Iiro Myllymäki

Syke: Särkynyt sydän -elokuvan pääroolissa nähdään Jarkko Niemi.

Suositusta Syke-draamasarjasta tehdään uusi elokuva. Syke: Särkynyt sydän -elokuvan kuvaukset alkavat toukokuussa. Elokuvan päähahmona nähdään sarjastakin tuttu yleiskirurgi Holopainen, jota näyttelee Jarkko Niemi, 38. Hahmo poistui sarjasta viidennellä kaudella, ja fanit ovat toivoneet hahmon paluuta.

- On tosi kiva tuoda vielä palanen Holopaista takaisin varsinkin, kun sarjan katsojilta saamani palautteen viesti on pitkälti ollut toive Holopaisen jonkinlaisesta paluusta. Nyt sitä sitten on tiedossa ainakin tämän leffan verran, Jarkko Niemi sanoo tiedotteessa.

Elokuvassa Petteri Holopainen joutuu elämän suurten kysymysten äärelle, kun sairaalaan kiidätetään potilas, joka mullistaa perinpohjaisesti hänen maailmansa. Elokuva on sarjasta itsenäinen kokonaisuus ja tarjoaa viihdyttävän katseluelämyksen myös heille, jotka eivät ole Sykettä aikaisemmin seuranneet.

- Elokuvan tarina on iso. Itkin ja nauroin vuorotellen sitä kirjoittaessani. Päähenkilö on hurmaava: hänessä ei ole tippaakaan miellyttäjää, eikä hän ole sosiaalisesti kovin taitava. Sen sijaan hän on suora ja rehellinen, ja juuri se tekee hänestä niin kiinnostavan päähenkilön paiskautumaan elämän tunnemyrskyihin, Syke-sarjan luoja ja elokuvan käsikirjoittaja Petja Peltomaa kertoo.

Elokuvassa nähdään monia Syke-sarjasta tuttuja kasvoja, kuten Lena Meriläinen, Leena Pöysti, Matti Ristinen, Antti Luusuaniemi, Jaana Pesonen ja Senna Vodzogbe.

Ensimmäinen sarjaan perustuva elokuva Syke-elokuva: Hätätila sai ensi-iltansa marraskuussa 2021. Elokuva sai lähes 130 000 katsojaa elokuvateattereissa ja se palkittiin Jussi-gaalassa yleisön suosikkina.

Syke-sarjan 14. kausi alkaa Ruudussa toukokuussa.

Lue myös: Iina Kuustosen tähdittämä suomalaisleffa kiilasi 007 No Time To Dien ohi katsotuimpana elokuvana

Kilpailut

Uusimmat