Kuva: Mikko Räsänen

Ylen audiodraamassa kuullaan ensi kesänä Vesa-Matti Loirin tarina - pääroolissa nouseva nimi

05.04.2023 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sarja julkaistaan juhannuksen korvilla.

Ylen suositut audiodraamat jatkuvat jälleen tulevana kesänä ja sukeltavat tällä kertaa edesmenneen taiteilija Vesa-Matti Loirin elämäntarinaan.

Loirille tulee draamassa äänensä antamaan Pyry Kähkönen. Muissa rooleissa kuullaan muun muassa Iikka Forssia, Seela Sellaa, Anna-Maija Tuokkoa ja Wanda Dubielia.

Sarjan tapahtumat alkavat siitä, kun nuori Loiri pääsee Teatterikorkeakouluun. Tarina seuraa läpi vuosikymmenten sitä matkaa, jonka Loiri kulki näyttelijäopiskelijasta koko Suomen tuntemaksi ja rakastamaksi taiteilijaksi. Tapahtumat kulkevat aina vuoteen 2010 asti Sodankylän elokuvajuhlille.

Myös Loiri itse ehti kuulla audiodraaman alustavasta suunnitelmasta jo ennen kuolemaansa. 

“Vesa-Matti Loiri on taiteilija, jonka tarina ansaitsee tulla koko kansan kuulemaksi. Audiodraama on Ylen tapa kunnioittaa Loirin monipuolista ja upeaa uraa sekä hänen merkitystään suomalaisille ja Suomelle", Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela kuvailee.

20-osainen audiodraama kuullaan Yle Areenassa sekä Yle Radio Suomessa. Areenassa sarja julkaistaan 29. kesäkuuta ja Yle Radio Suomen taajuuksilla se käynnistyy 3. heinäkuuta.

Aikaisempina kesinä Yle on dramatisoinut audiosarjoiksi Gösta Sundqvistin, Armi Aavikon, Kikan, Dingon ja Nylon Beatin tarinat. 

Lue myös: Vesa-Matti Loirista julkaistaan uusi elämäkerta

Lue myös: Aku Sipola esittää Vesa-Matti Loiria tulevassa Spede-elokuvassa: "Täysin mahdoton tehtävä"

Kilpailut

Uusimmat