Kuva: AOP

Anna: Jari Sarasvuo rehellisenä alkoholismistaan - "Juomiseni oli pakonomaista"

19.04.2023 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Sarasvuo sanoo, että laittoi korkin kiinni kolme ja puoli vuotta sitten.

Urallaan menestynyt liikemies ja yrittäjä Jari Sarasvuo, 57, on ollut viime vuosikymmenten aikana paljon esillä mediassa. Mies on myös esiintynyt paljon tv:ssä, kuten Diili- ja Sarasvuo-ohjelmissa. Sarasvuon elämästä on tehty elokuva Valmentaja, jonka on ohjannut Tuukka Temonen. Sarasvuo ei kuitenkaan itse osallistunut elokuvan tekoon. 

Sarasvuo antoi pitkän haastattelun Anna-lehdelle, jossa hän kertoo rehellisesti riippuvuudestaan. Mies huomasi yhdessä vaiheessa olevansa alkoholisti. 

"Olen sen sortin alkoholisti, että en ollut humalassa ikävä tyyppi, hoidin työni sekä perheeni ja jopa kuntoilin. Juomiseni oli kuitenkin pakonomaista, sain itseni yhä useammin kiinni kellottamasta, koska voisin korkata", Sarasvuo pohtii Anna-lehdessä. 

Riippuvuus oli alkanut 1990-luvulla, kun tv-lähetyksiä juhlittiin railakkaasti. Lopulta alkoholi myös kuului vapaa-aikaan. Sarasvuo kertoo, että juominen helpotti stressiä ja antoi iloa ja energiaa. Lopulta huumori katosi. 

"Parin lasillisen jälkeen oli hetken hyvä olla, mutta lopputulos oli, että alakuloisuus pikemminkin lisääntyi. Alkoholi oli minulle masenne. Sikäli olin onnekas, että en sekoillut eikä viina johtanut sosiaalisen kontrollin menettämiseen."

Sarasvuo laittoi korkin kiinni kolme ja puoli vuotta sitten, sillä hän ymmärsi riippuvuutensa. Sen jälkeen elämä on tuntunut jälleen aurinkoisemmalta. 

"Raitistuminen on tehnyt minusta iloisemman ja terveemmän. Tuntuu myös mukavalta ajatella, että koskaan ei tarvitse miettiä, olenko ajokunnossa vai en. Elämäni on muuten samanlaista kuin ennen, mutta oikeastaan ajattelen nykyään alkoholia aika vähän."

Lue myös: IS: Jari Sarasvuo ei aio katsoa itsestään tehtyä elokuvaa: Tajusin, että on parempi, että en näe sitä

Lue myös: Jari Sarasvuon leuka halkaistiin kahtia leikkauksessa - julkaisi toipumisselfien

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat