Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Dingo-elokuvan kuvaukset ovat alkaneet - pääosaesittäjät kerrottiin viimein julkisuuteen

19.09.2023 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Dingo-yhtyeen tarinasta kertovan elokuvan Levoton Tuhkimo kuvaukset ovat alkaneet tänään Porissa.

Samalla kun kuvaukset käynnistyivät, tiedotettiin myös elokuvan pääosaesittäjistä. Elokuvan pääroolia eli Pertti ’Nipa’ Neumannia esittää Saku Taittonen. Taittosella itselläänkin on paljon muistoja Dingosta ja yhtyeen musiikista.

- Olen syntynyt 90-luvulla ja tiennyt aina Dingon sekä kuullut lukuisia kertoja Autiotalot ja Levottomat tuhkimot. Dingo-ilmiö tuo tietenkin näyttelijätyöhön painetta. En ole kuitenkaan tekemässä suoranaista imitaatiota Nipasta. Omaksun toki hänen ulkokuortaan, tapojaan ja maneereitaan. Draama syntyy kuitenkin kulissien takaisista tapahtumista, päähenkilön arjesta ja ihmissuhteista, ja sen tulen suodattamaan oman tulkintani kautta, Taittonen kommentoi lehdistötiedotteessa.

Muissa rooleissa nähdään PepenäAlvari Stenbäck, Evenä Mauno Terävä, Petenä Samuel Kujala, Jonttuna Emil Kihlström ja Quuppana Valtteri Lehtinen ja Nipan tyttöystävänä Marikana Ronja Keiramo.

Elokuvan ohjaa Mari Rantasila. Hänen haastattelunsa voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Lehdistötiedotteessa Rantasila kertoo olevansa hyvin tyytyväinen näyttelijöiden kokoonpanoon, joka elokuvaan löydettiin.

- Olen todella tyytyväinen näyttelijävalintoihin ja siihen, että saamme tuoda valkokankaalle monia uusia tuttavuuksia. Pidimme bändin roolitukseen monivaiheisen koekuvauksen, jotta löytyisi juuri ne näyttelijät, joilla yhteistyö toimii keskenään parhaiten. Oli myös tärkeää, että näyttelijöillä on läheinen suhde musiikkiin. Kuvauksia edelsi pitkä harjoitusjakso.

Lue myös: Mari Rantasila kertoo ohjaamansa Dingo-elokuvan edistyvän: "Hyviä näyttelijöitä ja ennen kaikkea uskottavia"

Lue myös: Dingon uskomattomasta tarinasta tehdään elokuva: "Ansaitsee tulla kerrotuksi"

Lue myös: Hassisen Koneen tarinasta tehdään dokumenttielokuva - katso tuore traileri

Kilpailut

Uusimmat