Kuva: AOP

Parasite-näyttelijä on kuollut 48-vuotiaana

27.12.2023 07:31 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Sun-Kyun löydettiin autostaan Soulin keskustasta.

Parhaiten Oscar-voittoja keränneestä Parasite-elokuvasta tunnettu eteläkorelalaisnäyttelijä Lee Sun-Kyun on löydetty kuolleena autostaan Soulin keskustassa sijaitsevasta puistosta. Hän oli menehtyessään 48-vuotias. 

Miehen etsinnät aloitettiin sen jälkeen, kun hänen vaimonsa ilmoitti miehensä kadonneeksi. Vaimon mukaan hänen miehensä jätti jälkeensä itsemurhaviestin.

Sun-Kyun oli ollut poliisin tutkinnan kohteena huumeidenkäyttörikoksen vuoksi. Tietojen mukaan häntä epäiltiin kannabiksen ja muiden huumeiden käytöstä. Häntä oli kuulusteltu poliisin toimesta kaikkiaan 19 tunnin ajan, viimeksi viime viikonloppuna. Poliisille hän oli kertonut, että hänet oli baarissa huijattu ottamaan huumeita. Hänen mukaansa baarin omistaja kiristi häntä. 

Etelä-Koreassa on hyvin tiukat huumelait. Huumerikoksista tuomitaan pääsääntöisesti vähintään kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Toistuvasti tuomitut tai huumeita myyvät saavat sen sijaan helposti jopa 14 vuoden tuomion.

Sun-Kyun kuolinsyytä ei ole vahvistettu.

Lee nousi kansainvälisesti tunnetuksi näyttelijäksi vuoden 2019 menestyselokuvasta Parasite. Kyseinen elokuva teki historiaa, kun se vuonna 2020 voitti ensimmäisenä ei-englanninkielisenä elokuvana parhaan elokuvan Oscar-palkinnon.

Lue myös: Parasitesta tuli Oscar-gaalan yllättäjä - katso listaus voittajista

Lähde: Guardian

Kilpailut

Uusimmat