Kuva: AOP

Metallica lahjoitti kymmeniä tuhansia euroja kahdelle suomalaisjärjestölle

11.06.2024 14:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Metallica esiintyi Helsingissä viime viikonloppuna.

Viime viikonloppuna Helsingin Olympiastadionilla kahdesti esiintynyt Metallica on tehnyt jälleen hyvää.

Yhtye kertoo tiedotteessa lahjoittavansa yhteensä 80 000 euroa suomalaisille avustusjärjestöille. Tiedotteen mukaan Metallica lahjoittaa kiertuesponsorinsa Iveco Groupin tuella 40 000 euroa Ensi- ja turvakotien liitolle sekä 40 000 euroa Hope ry:lle.

Lahjoitus on osa Metallican #MetallicaGivesBack Helsinki -kampanjaa.

- Lahjoitus on meille erittäin merkittävä. ETKL ja sen 31 jäsenyhdistystä auttavat lähes 22 000 henkilöä vuosittain. Lisäksi ryhmissä ja kohtaamispaikoissa oli 26 000 kohtaamista. Apua hakevien määrä on kasvanut merkittävästi eli noin neljänneksellä viime vuosina. Tämä johtuu siitä, että päihteiden käyttö, lähisuhdeväkivalta, vanhemmuuden haasteet ja mielenterveysongelmat ovat havaintojemme mukaan lisääntyneet lapsiperheissä viime vuosien aikana, sanoo pääsihteeri Riitta Särkelä.

Hope ry kertoo omassa tiedotteessaan siitä, miten tärkeältä yhtyeen lahjoitus tuntuu. 

– Olemme Hopessa todella iloisia, että Metallica ja All Within My Hands -säätiö yhdessä Iveco Groupin kanssa näkevät tekemämme työn arvon ja haluavat osoittaa sille tukea. Lahjoituksen avulla voimme tarjota sadoille vähävaraisten perheiden lapsille mahdollisuuden harrastaa. Tällainen korkean profiilin lahjoitus on myös mukava piristysruiske Hope ry:n vapaaehtoisille ympäri Suomea; se osoittaa, että heidän vapaaehtoistyönsä arvo tunnistetaan jopa kansainvälisillä areenoilla, Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila toteaa.

Metallica ilmoitti vuonna 2017 All With My Hands -säätiön perustamisesta. Yhtyeen mukaan säätiön tarkoituksena on auttaa ja tukea niiden yhteisöjen jäseniä, jotka ovat tukeneet yhtyettä vuosien saatossa. 

Lue myös: Metallica teki yleisöennätyksen: "Osoitus bändin ja yleisön ainutlaatuisesta suhteesta"

Lähteet: Ensi- ja turvakotien liitto, Hope ry, Metallica

 

Kilpailut

Uusimmat