"Kansanedustajilla pitäisi olla koeaika"

30.03.2015 16:15 - Senni Loikala

Jonne Aaron aikoo äänestää tulevissa vaaleissa ja oman ehdokkaansa hän aikoo päättää maalaisjärkeä käyttäen. Laulaja toivoo pilke silmäkulmassa, että suomalaiset vietäisiin talvella ilmaisille aurinkolomille.  

Jos muusikko Jonne Aaron, 31, saisi päättää, niin eduskuntaan valitut kansanedustajat eivät saisi automaattisesti olla vallan kahvassa neljää vuotta.

- Minun mielestä eduskunnassa pitäisi olla koeaika, esimerkiksi puolessa vuodessa saa jo aika hyvin aikaan. Tai sitten se voisi olla kahdeksan kuukautta. Silloin kansanedustajat olisivat velvollisia toteuttamaan lupauksensa, Jonne pohtii.

Laulaja puntaroi kysymystä siitä, mitä asioita tulevan eduskunnan tulisi pyrkiä muuttamaan. Se tuo pilkkeen miehen silmäkulmaan.

- Koska me suomalaiset elämme pitkää ja pimeää talvea, niin minun mielestäni olisi hauskaa, että jos jokainen suomalainen pääsisi kerran talvessa etelään tankkaamaan d-vitamiinia. Eikö olisi? hän vitsailee.

Ilmaisten etelänlomien lisäksi laulaja tarttuu myös oikeaan, pienyrittäjiä koskevaan epäkohtaan.

- Yritysverotus voisi olla hieman höllimpi. Puhun omaltakin kohdalta, mutta eritoten niiden kohdalta, jotka esimerkiksi perustaa oman kahvilan tai jäätelökioskin. Siinä vaiheessa, kun heidän pitäisi laajentaa ja olisi resursseja siihen, niin he eivät pysty, koska verokarhu tulee ja kahmaisee siitä, Jonne sanoo.

"Sauli Niinistö on helvetin turvallinen presidentti"

Jonnen mielestä epäkohdista ei auta valittaa, jos ei tahdo olla mukana vaikuttamassa äänestämällä. Hän aikoo itsekin mennä vaaliuurnille.

- Minulla on suvussa kokoomusta, demareita, vihreitä, kaikkia - se on niin laaja skaala, että täytyy vain maalaisjärjellä miettiä, mitkä ovat oman edustajan arvot ja mitä asioita hän ajaa takaa, kertoo Jonne.

Vaikka tällä hetkellä monet asiat ovat Jonnesta retuperällä Suomessa, niin hän uskoo parempaan tulevaisuuteen.

- Minä näen myös muutoksen ajan, kerta äänestämällä uusia päättäjiä valta niin sanotusti vaihtuu. Se voi tehdä hyvää, että tulee murrosvaihe.

Laulaja näkee tämänhetkisessä Suomessa kuitenkin myös paljon myönteistä, kun esimerkiksi valtaa pitävien taidot Venäjä-suhteiden ylläpitämisessä ovat tärkeitä.

- Koen Sauli Niinistön olevan helvetin turvallinen presidentti. Hän toimii hienosti "veli venäläisen" kanssa. Meillä on kansainvälinen presidentti, Jonne tuumaa.

Seuraava artikkeli: Jonne Aaron surullisesta biisistä: "Näen mummoni hymyilevän pilven hattaralla"

Kilpailut

Uusimmat