Kansanedustaja Jaana Pelkosesta juontajat ovat aliarvostettuja

10.04.2015 12:45 - Senni Loikala

Kansanedustaja Jaana Pelkonen tuli suurelle yleisölle tutuksi juontajana. Kun hän siirtyi politiikkaan, ihmettelivät jotkut aluksi alanvaihtoa.    

Pitkän televisiouran tehnyt Jaana Pelkonen, 38, muistetaan erityisesti Euroviisujen Suomen karsintojen juontajana ja Euroviisufinaaleiden kommentaattorina. Politiikka vei voiton viihteeltä ja nyt nainen hakee kansanedustajaksi toiselle kaudelleen.

Kun Pelkonen siirtyi politiikkaan, oli entisellä työllä viihteen parissa vaikutusta ihmisten suhtautumisessa. Nykyään kommentit aiheesta ovat kuitenkin harvinaisia.

- Onhan sitä saanut kuulla, että kun sinä tulet sieltä viihteestä. Sitten minä aina mietin, että mistä viihteestä minä tulen. Ansaitsin opiskelurahat televisiotyöllä; se oli tapani elättää itse itseni yliopistoaikana, ettei tarvinnut nostaa opintotukea eikä opintolainaa. Minä olen tehnyt koko ajan töitä, en näkisi siinä mitään pahaa, Pelkonen kertoo.

Juontajan työ aliarvostettua

Pelkosen mukaan suomalaiset antavat ammatin vaikuttaa vahvasti mielikuvaan ihmisestä. Hän pitää esimerkiksi juontajan työtä aliarvostettuna.

- Olen miettinyt, että kotisohvalle juontajan työ näyttää siltä, että siellä he höpöttelevät ja pitävät hauskaa. Mutta sitten täytyy tulla kokeilemaan, millaista on juontaa suoraa tv-lähetystä, hän sanoo.

Nykyinen poliitikko pitää rikkautena, jos ihminen on tehnyt monenlaisia asioita työkseen. Hän ei vaihtaisi päivääkään pois omasta työkokemuksestaan.

- Olen ylpeä siitä, että olen tehnyt viihdettä. Ne ovat olleet todella opettavaisia aikoja.

Kilpailut

Uusimmat