Kaikkien aikojen hyväkuntoisimmat miehet listattiin - joukossa suomalaissuuruus

19.05.2015 17:15 - Eeva Rajala

Listalta löytyy niin huippukunnossa olevia elokuvatähtiä kuin urallaan mestaruuksia voittaneita urheilijoita.

Men's Health -lehti on listannut 100 kaikkien aikojen hyväkuntoisinta miestä. Listalla miehet on laitettu järjestykseen muun muassa huippu-urheilusaavutustensa mukaan.

Listan mukaan kaikkien aikojen hyväkuntoisin mies on 27-vuotias CrossFit -ammattilainen ja lukuisat GrossFit Games -kisat voittanut Rich Froning Jr.

Toisena listalla on edesmennyt taistelulajien taitaja Bruce Lee.

Arnold Schwarzenegger on listan mukaan kaikkien aikojen kolmanneksi hyväkuntoisin mies. Hänen ansioikseen listataan muun muassa yli 300 kilon maastaveto ja Mr. Olympia -titteli, jonka hän voitti lukuisia kertoja.

Sylvester Stallone on päättynyt sijalle 12. David Beckman löytyy sijalta 16. Sijalta 17 Mark Wahlberg ja sijalla 18 on Chuck Norris. Sijalla 22 on toimintatähti Gerard Butler. Sijalta 23 löytyy sukupuoltaan korjaava entinen juoksijatähti Bruce Jenner.

Sijalta 36 löytyy Suomen menestynein juoksija Paavo Nurmi. Lehti listaa, miten Nurmi voitti viisi kultamitalia Pariisin olympialaisista vuonna 1924. Kaikkiaan Nurmi on yhdeksänkertainen kestävyysjuoksun olympiavoittaja, jota monet kutsuvat kaikkien aikojen olympiaurheilijaksi.

100 hyväkuntoisimman miehen listalla on lukuisia näyttelijätähtiä. Toimintajärkäle Dwayne Johnson on sijalla 46, Bond-tähti Daniel Craig on sijalla 50, Wolverine-näyttelijä Hugh Jackman on sijalla 53 ja Brad Pitt on sijalla 57. Toimintatähti ja kamppailulajien asiantuntija Jackie Chan on sijalla 62, Jean-Claude Van Damme sijalla 81 ja Jason Statham sijalla 82.