Jaana Pelkonen kertoo, miten kiire vaikuttaa hänen syömiseensä

31.05.2015 16:15 - Senni Loikala

Kiireisinä aikoina Jaana Pelkonen ei stressaa ruoanlaitosta. Sitten kun pöytä laitetaan koreaksi, tehdään kaikki itse alusta alkaen.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen, 38, ikävöi sitä aikaa, kun hän vielä saattoi soittaa isoäidilleen ja pyytää neuvoja esimerkiksi karjalanpaistin tekemiseen. Ruokaan panostaminen kulkee vahvasti suvussa.

- Meillä oli aina paljon ruokaa. Jos joku vieläkin tulee luokseni kylään, niin pöydän täytyy notkua. Kaikki pitää tehdä itse alusta alkaen ja ruoassa saa olla paljon voita ja kermaa, Pelkonen kertoo.

Apuna perheelle

Tietty jämptiys on iskostunut Pelkoseen jo pienestä lähtien. Tuolloin hän otti vastuuta perheen arkisista askareista.

- Olin perheemme vanhin lapsi, ja huolehdin pikkuveljestäni, serkuista, isovanhemmista ja Ruotsista paluumuuttaneesta tädistä. Autoin heitä siivoammalla, viemällä lääkäriin, täyttämällä veroilmoitusta ja olemalla apuna vähän kaikessa, Pelkonen muistelee.

- Nyt kun isovanhempia ei enää ole, niin sitä miettii, että osasinko arvostaa tarpeeksi yhteisiä hetkiä, hän jatkaa.

Kiireisenä syödään näkkileipää

Pelkosen työ eduskunnassa on niin aikaavievää, ettei häntä kotona keittiössä juuri näy. Hän on päättänyt, ettei stressaa kiireisenä ruoanlaitosta.

- Suku on opettanut, että ruoka pitää tehdä rakkaudella. Jos on huono hetki, ei kannata edes mennä keittiöön. Silloin voi syödä vaikka näkkileipää, Pelkonen sanoo.

Kilpailut

Uusimmat